Op een herfstachtige zaterdagmiddag begon de ST vr2 aan een vochtige wedstrijd tegen Witteveen.

Een aantal essentiële speelsters werden gemist, opgevuld door dames uit vrouwen 1. De wedstrijd begon aanvallend maar rommelig. Het willen was aanwezig, de afwerking wat minder nauwkeurig. Witteveen bleek al snel effectiever en bracht vrij snel de openingstreffer, de moed zakte coach Sander in de schoenen. Voor de ST echter geen hamerslag, er werd opnieuw gestreden richting de keepster van Witteveen. Halverwege de helft van de tegenstander kregen de dames van de ST een vrije trap, complete focus. De bal werd diep gelegd, Daniëlle Tol kreeg hem voor de voeten en gaf een keurige pass op Moniek Brink. Moniek wist deze pass te benutten en scoorde, 1 -1.

Beilen zag weer kansen en besloot deze koers aan te houden. Door genoeg druk te zetten en vooruit te voetballen, werd een corner gecreëerd. De corner viel in het strafschopgebied, waar het inmiddels flink druk was geworden met speelsters van beide teams. Michèle Veldman zag de bal komen en besloot een pass te geven met de knie, waarmee ze Daniëlle Tol wist te bereiken. Daniëlle schoot zonder twijfel, waar Moniek Brink gelukkig een snoekduik maakte, zodat de bal de weg in de goal wist te vinden, 1 – 2.

Alsof het te mooi was om waar te zijn, zakte het voetbal bij de ST helaas wat in. Witteveen bleef de combinatie opzoeken en de verdediging van Beilen zo nu en dan te passeren. Keepster Rianne Zantinge wist veel te redden, helaas kwam daar nét voor rust toch de gelijkmaker van Witteveen, 2 – 2.

Na de rust was het nog niks warmer op het veld, gelukkig voelt de tegenstander dat ook. Er moesten minimaal 3 punten gehaald worden, de wijze woorden van Sander. Alsof de druk te hoog lag, bleef de verdediging van Beilen wat warrig.

De dames van Witteveen konden elkaar vinden en de laatste man verliet haar veilige haven om deel te nemen aan de aanval, hierop kon Beilen niet reageren en kreeg ze alle vrijheid, 2 -3.

Toch werd er dapper verder gestreden, de voorhoede werd regelmatig gevonden en kansen werden gecreëerd. Hier en daar een sliding op Moniek Brink, maar voor de scheids geen aanleiding om te fluiten, werden doelpunten ontnomen. Er kwam frustratie, wat misschien zorgde voor vuur bij de dames van de ST. Een kans van Witteveen werd afgebroken en de bal ging meteen vooruit richting spits Moniek Brink, het móest nu gebeuren. Daniëlle Tol liep richting de goal en werd gezien door Moniek, een bijzonder slechte pass werd gegeven op Daniëlle, die hier bewonderenswaardig toch een doelpunt van wist te maken. 3 -3, naar onze mening gerechtigheid. De wedstrijd werd afgefloten, 1 punt is beter dan niets !