Het tweede vrouwenteam van st Beilen / Fit Boys heeft zaterdag de tweede seizoensnederlaag geleden. Hoewel het aan het begin van de wedstrijd een boeiend voetbalgevecht leek te gaan worden, werd het op bezoek bij GVAV-Rapiditas uiteindelijk een oneerlijk gevecht.

De dames wisten dat het een pittige wedstrijd zou worden. Tegenstander GVAV-Rapiditas had afgelopen week pas de eerste nederlaag geleden. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. De scheidsrechter zat er gelijk bovenop en de eerste vrije trappen werden gegeven voor het thuisspelende team. GVAV-Rapiditas kwam dan ook vrij snel op een 1-0 voorsprong.

Toch werd de rug gerecht en gingen de Beilenaren op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk ook. Celena Zantinge stuurde Marieke Fledderus weg en ondanks de aanwezigheid van meerdere verdedigers prikte ze de bal in het hoekje: 1-1.

Waar verwacht werd dat het in de 2e helft net zo spannend zou worden als in de 1e, werd het een heel ander verhaal. Al binnen enkele minuten werd Marieke Fledderus 10 minuten naar de kant gestuurd, omdat het missen van de bal als natrappen werd beoordeeld. Er was tot dan toe nog geen enkele overtreding of teken van onsportief gedrag voorbij gekomen (afgezien van een drievoudige K.U.T. – kreet). Enkele minuten later mocht Marianne Verwaijen haar vergezellen, na commentaar op de leiding, die weigerde te fluiten voor een overtreding van achteren.

Ondanks de 9 tegen 11 situatie wist GVAV-Rapiditas niet direct te scoren. Het werd inmiddels wel duidelijk dat de thuisploeg hoe dan ook moest winnen. Aanrakingen van Beilen / Fit Boys werden gepromoveerd tot overtreding, maar andersom werd alles weggewuifd. Uiteindelijk brak het verzet van de bezoekers, nadat GVAV-Rapiditas vanuit buitenspelpositie de 2-1 maakte, ondanks het vlagsignaal van de grensrechter.

Dit bleek het begin van het einde. Beilen / Fit Boys had moeite om er nog uit te komen en de frustratie begon langzaam maar zeker op te lopen. Helemaal nadat ook het 3e doelpunt op z’n minst dubieus genoemd mag worden. De bal werd met de hand aangenomen in de 16-meter, maar ook dat vond de leidsman prima, waardoor de 3-1 binnen geschoten kon worden. Als klap op de vuurpijl werd de thuisploeg nog twee penalty’s cadeau gedaan. De eerste ging nog raak, maar de tweede werd gekeerd.  Zelfs publiek en spelers van de thuisploeg zetten hun inmiddels vraagtekens bij de leiding. Uiteindelijk was het een verlossing dat er gefloten werd voor het einde. GVAV-Rapiditas was voetballend gezien ook wel de betere deze middag, maar feit is dat 3 van de 4 doelpunten niet hadden mogen tellen.

Er kan en zal nog lang nagepraat worden over deze wedstrijd, maar de punten zijn inmiddels bij de Groningers bijgeschreven, dus kan er niets meer aan gedaan worden. 20 april mogen de Beilenaren sportieve revanche nemen, als GVAV-Rapiditas op bezoek komt in Beilen. En verder is het afwachten wanneer de Groningers hun kampioenschap mogen gaan vieren, want thuis verliezen lijkt in ieder geval onmogelijk.

Vrouw van de wedstrijd: Annebel Cats