ST Beilen / FIT Boys VR1 heeft zaterdag de eerste punten van de competitie binnen gehaald. Tegen rechtstreekse concurrent Olympia’28 VR1 werd het uiteindelijk 4-1.

Hoewel de uitslag uiteindelijk ruim uitviel, was het een alles behalve makkelijke middag voor de ploeg van trainer/coach Edwin Guchelaar. Het duel startte wat rommelig, met slordige passing. Toch waren de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg. Na een mooie combinatie over rechts ging Yasmin Melo er vandoor. De tegenstander had een overtreding nodig om haar te stoppen, maar de scheidsrechter wilde er niet aan. De Beilenaren lieten het er echter niet bij zitten. Noortje van Dijk voelt zich steeds vrijer als aanvallende back en toonde dit al regelmatig op de training. Nu mocht ook Olympia van haar kwaliteiten ‘genieten’: ze kreeg de ruimte om op te komen en schoot de bal van afstand over de keeper in de verre hoek voor de 1-0. Niet veel later werd een voorzet vanaf rechts door een verdediger van de bezoekers in eigen doel gewerkt. Volgens de uitleg van de scheidsrechter was er echter sprake van buitenspel van de speelster achter haar, waardoor een 100% doelpunt Beilen / FIT Boys werd ontnomen.

Net als bij de niet gegeven penalty, leek de ploeg hierdoor alleen maar meer vastberaden op zoek te gaan naar de treffers. Joanne Nederhoed, weer terug van een blessure, liet zien wat er de afgelopen weken met enige regelmaat voorin gemist werd: moeilijk van de bal te krijgen en erg handig in de kleine ruimte. Na een schietkans leek de aanval voorbij, maar Nederhoed ging het duel nog maar eens aan en heroverde tot twee, drie keer toe de bal waarna ze deze ook nog in het doel verdween.

De tweede helft verliep totaal anders. Olympia gooide er een paar scheppen bovenop en schroomde niet om daarbij de grens op te zoeken. De scheidsrechter had moeite deze grens duidelijk aan te geven, waardoor het letterlijk en figuurlijk een echter strijd werd. Beilen / FIT Boys kwam niet aan haar eigen spel toe en de bezoekers zetten veel druk naar voren. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Toch volgde de aansluitingstreffer na een schot van afstand. Beilen / FIT Boys herpakt zich echter en zocht zelf weer de aanval. Via Elise Boelen werd de voorsprong uitgebouwd naar 3-1. Dit leek het verzet van Olympia te breken. De wedstrijd werd definitief in het slot gegooid via wederom Noortje van Dijk, een goede voorzet van Yasmin Melo schoot ze de bal bij de tweede paal keurig tegendraads binnen.

De eerste 3 punten voor Beilen / FIT Boys van dit seizoen zijn hiermee een feit. Daarmee passeert het direct Olympia en DESZ op de ranglijst. De overwinning was zeker ook de verdienste van Debora Jager, Annebel Cats, Ilja Beuling en June Kiers. Deze dames van VR2 en MO17 hielpen, niet voor het eerst dit seizoen, het team uit de brand. Door blessures en ziekte was de ploeg namelijk wederom verre van compleet. Komende week mogen de dames weer vol aan de bak, dan gaat Beilen / FIT Boys op bezoek bij nummer 3, Steenwijkerwold VR1.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.