ST Beilen/FIT Boys VR1 heeft zaterdag in de strijd tegen degradatie 3 hele belangrijke punten gepakt. Thuis tegen concurrent DESZ VR1 werd het uiteindelijk ‘slechts’ 4-1. Joanne Nederhoed was op dreef met 3 doelpunten.

Na een aantal goede wedstrijden zonder punten opbrengst, moest er deze wedstrijd gewonnen worden, zoveel was vooraf duidelijk. Dat dit doorgedrongen was tot de speelsters was na de aftrap ook duidelijk. Beilen / FIT Boys nam direct het initiatief en zocht de aanval. De thuisploeg was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en zag dit ook terug komen op het scorebord. Ondanks dat Joanne Nederhoed last van een kater leek te hebben, bracht ze haar team met een schitterende goal aan de leiding. DESZ kwam er niet aan te pas en het was dan ook niet meer dan verdiend dat de Tiemco Maat-equipe via nog tweemaal Nederhoed naar 3-0. Sterker nog, toen het rust signaal klonk was er het besef dat de score nog wel veel hoger had kunnen zijn.

In de tweede helft ging het allemaal wat moeizamer, hoewel Beilen /FIT Boys  wel de bovenliggende partij bleef. DESZ had een wissel doorgevoerd waardoor er meer dreiging van de aanval uitging. Toch was het de thuisploeg die als eerste tot score kwam in de tweede helft. Ditmaal als aangever hield Joanne Nederhoed  goed het overzicht, waarna gelegenheids aanvaller Mariska van Dijken de bal in de linker kruising plaatste. Beilen /FIT Boys verzuimde vervolgens de score verder uit te bouwen. DESZ maakte vanuit een vrije trap op randje 16 nog de ere treffer, maar meer zat er niet in voor de ploeg uit Zwartsluis.

Een keurige en overtuigende overwinning van de ploeg van trainer/coach Edwin Guchelaar waarmee zij zich ditmaal wel belonen voor het goede spel. Volgende week komt Pesse VR1 op bezoek in Beilen. Lukt het de dames om de goede reeks voort te zetten?