Op papier was Nieuwleusen VR1 vandaag de grote favoriet, als nummer 2 van de ranglijst tegen nummer 10 Beilen / FIT Boys VR1. Nieuwleusen won uiteindelijk ook, maar daar zag het lang niet naar uit.

Trainer / coach Edwin Guchelaar heeft Nieuwleusen vaak zien spelen en kent de ploeg dus goed. De tactiek was deze middag dan ook afgestemd op de tegenstander. Dit pakte erg goed uit.  Beilen / FIT Boys verdedigde compact waardoor Nieuwleusen er niet door kwam. Aan de andere kant maakte Elise Boelen met haar snelheid goed gebruik van de ruimte die er lag. Het middenveld sloot goed bij waardoor er meerdere kansen gecreëerd werden. Het was dan ook niet onverdiend dat de thuisploeg via Elise Boelen op voorsprong kwam. Nieuwleusen was af en toe wel dreigend, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Doordat Beilen / FIT Boys net iets te slordig met de kansen omging, bleef het bij 1-0.

In de tweede helft zette Nieuwleusen zoals verwacht meer druk naar voren. De tegenstander wisselde al vroeg een aantal spelers, de coach kon onmogelijk tevreden zijn. Hoewel Nieuwleusen veelvuldig de bal had en veel druk zette, bleef de verdediging goed overeind. Het lukte helaas wat minder om de bal in de ploeg te houden.  Zuur was het toen Nieuwleusen in de 77e minuut toch langszij kwam. Eigenlijk de eerste echt uitgespeelde kans en Brigith Folkers zat er nog goed bij maar kon het tegendoelpunt niet voorkomen. Nieuwleusen kreeg vervolgens meer en meer haast en langzaam maar zeker begonnen de krachten aan Beiler zijde weg te vloeien. Dit werd echter goed gecompenseerd met een flinke dosis werklust. Toch kreeg Beilen / FIT Boys de deksel 3 minuten voor tijd op de neus. Mariska van Dijken gleed zeer ongelukkig de bal bij de eerste paal binnen: 1-2. Vervolgens werd er de laatste minuten alles of niets gespeeld. Het werd niets: in de slotseconden werd het ook nog 1-3.

Ondanks twee nederlagen op rij is de Tiemco Maat-equipe in vorm. Het biedt uitstekend tegenstand en had deze wedstrijd ook maar zo kunnen winnen als de dames nog net iets scherper voor de goal waren geweest. Volgende week zal de ploeg er tegen Rouveen wederom alles aan doen om punten te pakken. De komende wedstrijden zullen namelijk  bepalen of de ploeg kan aanhaken bij de middenmoot, of verder moet strijden tegen degradatie.