Waar nog niet zolang geleden, vanwege de tropische temperaturen, Scheveningen als het nieuwe Alanya werd beschouwd en Nederland ineens een tropisch vakantieland was geworden, was het dit keer weer als van ouds billenknijpen met de vraag of de wedstrijd wel doorgang kon vinden. De regen dreigde even roet in het eten te gooien, maar 2 uur voor aanvang van de wedstrijd kwam het verlossende bericht dat er om 19:30 uur afgetrapt kon gaan worden en dat GVAV-Rapiditas VR2 de reis naar Beilen kon inzetten. GVAV, de koploper in de 5e klasse, was namelijk deze avond de tegenstander. De wedstrijd eerder dit jaar in Groningen werd met 4-1 verloren, waar we een nare nasmaak aan over hebben gehouden. De dames van ST Beilen/Fit Boys VR2 waren dus uit op revanche.

De tactiek van beide ploegen was al vrij snel duidelijk. ST Beilen/Fit Boys vertrouwde op haar verdediging en wilde via de counter het de ploeg uit Groningen moeilijk maken. De Groningers zelf wilden het veld klein houden, door met hun verdediging snel naar voren te schuiven en zo de aanvallers buitenspel te zetten. Een boeiende eerste helft ontstond door de tactiek van beide ploegen. Een helft waarin de Beiler-dames het overwicht hadden. De tactiek van GVAV speelde Beilen/Fit Boys in de kaart door de bal vaak achter de verdediging te leggen. Vaak werden beide buitenspelers, Willeke en Marieke, de diepte ingestuurd. Kansen werden wel veel gecreëerd, maar wat al vaker dit seizoen niet lukte, het maken van doelpunten, wilde vanavond ook niet lukken. En dan treed weer een meer dan oude voetbalwet in werking, als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. De verdediging van Beilen/Fit Boys had haar zaakjes goed op orde, maar het kon niet voorkomen dat GVAV-Rapiditas uit een corner op voorsprong kwam, 0-1.

Het beeld in de tweede helft was niet veel anders, de Beiler-dames probeerde er via de zijkanten uit te komen en GVAV was wel dreigend, maar was niet bij machte om de definitieve nekslag te geven. Ook Beilen/Fit Boys bleef het proberen om de gelijkmaker te maken, maar het mocht niet baten. Marieke was nog één keer zeer dicht bij, maar het lukte haar niet om de bal tussen de palen te krijgen. Na 90 minuten maakte de scheidsrechter een eind aan een boeiende topper in de 5e klasse. Helaas zijn de 3 punten naar GVAV-Rapiditas gegaan en had er voor ST Beilen/Fit Boys zeker meer ingezeten. Maar de ploeg uit Beilen heeft andermaal laten zien dat het wel degelijk een goede ploeg heeft. Het team heeft het de aanstaande kampioen zeer lastig weten te maken en mocht achteraf de complimenten voor het getoonde spel in ontvangst nemen. Maar zoals elke wedstrijd draait het om de 3 punten en die gaan mee naar Groningen.

Ondanks de nederlaag zal VR2 met veel vertrouwen toewerken naar de volgende wedstrijd. A.s. zaterdag zal de strijd om de 2e plek achter GVAV-Rapiditas los barsten tegen directe concurrent ACV vrouwen 2. Een prachtig affiche zo aan het eind van de competitie, plaats van handeling Sportpark Het Stadsbroek te Assen, 14:30 uur. Kom de dames aanmoedigen in hun één na laatste wedstrijd! Tot dan!

Vrouw van de wedstrijd: Celena Zantinge