Beilen / FIT Boys VR1 heeft woensdagavond op een mooie manier afscheid genomen van stoppende speelsters. Op een heerlijke voorzomerse avond had het geen kind aan SVBC VR1. Hierdoor kon alle aandacht naar de dames die na jaren trouwe dienst afzwaaien. Met een 11-0 eindstand en 3 mooie publiekswissels was het plaatje compleet.

Voor de stand in de competitie deed deze wedstrijd er niet meer toe, maar om met een goed gevoel het seizoen af te sluiten was het toch wel prettig om met winst te eindigen. Voor zover die druk er was, kon die al snel van de ketel. Al binnen enkele minuten kwam de thuisploeg namelijk op voorsprong, na een eigen doelpunt van de gelegenheidskeeper van SVBC. Hoewel het voetballend nog niet helemaal ging zoals gewenst, liep Beilen / FIT Boys via Moniek Brink en Elise Boelen vrij snel uit naar 4-0. Met deze ruime voorsprong werd ook het spel steeds beter. Het balletje ging lekker rond en de ruimtes werden gezocht. Het resultaat was prijs schieten. Ook Marieke Fledderus, die samen met Annebel Cats (VR2) en Deborah Jager (MB1) de gelederen kwam versterken, pikte haar doelpunt mee. De teller bleef in de 1e helft uiteindelijk bij 8-0 steken.

In de 2e helft was Leah Schans in de spits opgesteld. De tactiek werd aangepast: alle ballen op Leah. Iedereen gunde haar nog een doelpunt. Dit was echter zo fanatiek gecoacht dat heel Sportpark Noord-West en omgeving wel door móést hebben wie Leah is. Zo ook de bezoekers uit Barger-Compascuum. Het gevolg was driedubbele dekking, waardoor het wel erg moeilijk werd. Toch kreeg ze nog wel een paar kansjes, maar het zat er niet in. Een kwartier voor tijd werd Martina Boer als keeper afgelost, waarna ze het naast Leah Schans in de spits mocht proberen. En met succes: al vrij snel verschalkte ze de keeper met een laag schot. Direct daarna ontving zij haar welverdiende publiekswissel. De dames van VR1 vormden een erehaag waarna ze ook nog een bloemetje in ontvangst mocht nemen.

Niet veel later mochten ook Leah Schans en Melany de Vries dezelfde gang naar de zijkant maken. Melany de Vries nam in stijl afscheid. Met 2 doelpunten bracht zij haar seizoenstotaal op 25, waarmee ze topscoorder van het team is geworden. Naast deze 3 speelsters stopt ook Dominique Verwaijen, maar zij kon er deze wedstrijd helaas niet bij zijn, waardoor er op een later moment afscheid zal worden genomen.

Al met al kan VR1 terugkijken op een goed seizoen, voor het eerst in deze samenstelling. 17 overwinningen, 3 gelijke spelen en 2 verliespartijen en een doelsaldo van +84. Helaas presteerde Musselkanaal nog net iets beter, waardoor VR1 ook volgend seizoen in de 4e klasse zal uitkomen.

Vrouw van de wedstrijd: Martina Boer