De vrouwen van ST Beilen / FÏT Boys VR1 hebben zaterdag ternauwernood de punten in Beilen weten te houden. In een wedstrijd die bol stond van de kansen werd uiteindelijk vlak voor tijd de winnende treffer gemaakt.

Het was zaterdagmiddag er benauwd om te voetballen, maar de Beiler dames waren vastberaden om de 3 punten te pakken. Er werd echter ook heel slordig gespeeld, waardoor Sweel regelmatig op Beiler helft in balbezit kwam. Toch waren de grootste kansen wel voor de thuisploeg. Kans op kans kreeg VR1 om de score te openen. De keepster van Sweel bleek een goede sta in de weg, maar ook de paal werkte niet mee. Tel daarbij de kansen die allemaal net over of net naast gingen en je kon je afvragen hoe het kon dat er nog niet gescoord was. Dus besloot Sweel hun kans te grijpen door na aan afgeslagen corner in de counter de 0-1 binnen te schieten.

Ondanks de teleurstelling moesten de dames toch weer de rug rechten. Het positieve was dat er voldoende kansen gecreëerd werden. Ook in de 2e helft ging Beilen / FIT Boys op zoek naar de gelijkmaker, maar ook nu leek de bal er niet in te mogen. Wederom de keepster, de paal of net het polletje verkeerd: de bal zou niet over de doellijn gaan. Tot een kwartiertje voor tijd Melany de Vries de bal alsnog voorbij de keeper kreeg. Opluchting bij speelsters en ook het publiek, maar tevreden nog lang niet. Aan de andere kant kwam Sweel ook nog een paar keer gevaarlijk door, mede door slordigheden achterin. Uiteindelijk kwam 3 minuten voor tijd de verdiende voorsprong. Dit keer met een beetje geluk (die dwing je uiteindelijk zelf af). De keepster dacht een schot van Melany de Vries te keren, maar onvoldoende, de bal hobbelde uiteindelijk over de doellijn. Vervolgens werd er nog een kans weggegeven aan Sweel, maar de punten bleven verdiend in Beilen.

Door deze overwinning staan de dames nu 2e in de competitie. Woensdag staat de laatste wedstrijd van dit seizoen op de planning. Tegenstander is hekkensluiter SVBC VR1. Aftrap om 19.30 uur, Sportpark Noord-West.

Vrouw van de wedstrijd: Melany de Vries.