Door: Michele Veldman

Woensdagavond 5 april, voor vrouwen 2 stond er een wedstrijd op de planning in Yde, daar moest tegen de dames van Tynaarlo worden gespeeld. De wind was koud en bij aankomst alles donker, maar gelukkig liet de tegenstander niet lang op zich wachten en kon de voorbereiding beginnen. De vorige wedstrijd werd er van Tynaarlo gewonnen, uiteraard stond dit nogmaals op de planning.

De scheidsrechter luidde het startsignaal en er werd matig aan de wedstrijd begonnen. Daar de wedstrijd tegen Achilles 2 weken geleden mooi voetbal liet zien, was dit deze keer vér te zoeken. Beilen / FIT Boys kwam zo nu en dan in de buurt van de keeper van Tynaarlo, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Tynaarlo daarintegen werd regelmatig gevaarlijk door enige snelheid voorin. Door de vrijheid die de tegenstander kreeg, kon er na een minuut of 15 vanaf links een mooie voorzet worden gegeven. Een borst – aanname van Tessa moest ervoor zorgen dat de keeper de bal pakken kon, helaas zat er nog een voet van de aanvoerdster van Tynaarlo tussen die de bal in het net kon werken, 1 – 0 .

De tegengoal kwam hard aan, het was vooraf zo zeker dat verliezen hier niet nodig was. Veel extra pit kwam er niet in het spel van Beilen / FIT Boys, maar de mogelijkheden werden gezocht. Daar waar Tynaarlo vooral goed is in hakken en zagen, wist onze voorhoede mekaar zo nu en dan toch te vinden. Een minuut of 10 na de teleurstelling werd Marieke diep gestuurd en wist de bal voor zich te houden, vervolgd door een voorzet op een inlopende Daniëlle. Daniëlle wist de keeper van Tynaarlo te passeren, 1 – 1.

Het gelijkspel vasthouden bleek lastiger dan verwacht, het hakken en zagen ging gestaag door en Beilen / FIT Boys liet zich op een of andere manier flink imponeren hierdoor. Duels werden regelmatig vermeden en zelfs de verdediging was een stapje te laat. Tynaarlo benutte de ruimte die er gelaten werd, waardoor de links voor van Tynaarlo een mooi schot in de verre hoek kon plaatsen. De keeper kon er nét niet bij… 2 – 1 .

Met deze stand werdt de rust aangebroken, de rust die hard nodig was voor de dames van Beilen / FIT Boys. In de kleedkamer werden frustraties geuit, coach Sander zat met zijn handen in het haar. Dat het anders kan was zeker, maar waarom het niet gebeurde was een raadsel. Enkele adviezen en gefrustreerde woorden rijker werd er begonnen aan de 2e helft. Duidelijk zichtbaar was dat de woorden van de coach toch iets hadden gebracht, er werd weer gevochten voor de bal en Beilen / FIT Boys liet zich niet zomaar meer aan de kant zetten. Scherp lettend op de uittrap van de keeper van Tynaarlo wist Rianne de bal na +- 15 minuten strijden te onderscheppen, daar waar ze in staat is de bal Tynaarlo uit te schieten, gaf ze een keurige voorzet op Daniëlle, die hem wederom keurig in het netje wist te leggen, 2 – 2.

Het optimisme werd weer gevonden, er werd een andere wedstrijd gespeeld als de eerste 45 minuten van de wedstrijd. Wanneer Tynaarlo in de buurt kwam van eigen goal, stond de verdediging weer z’n mannetje en werd er een einde gemaakt aan de aanval. Met behulp van invalster Celena werd er over het gehele veld weer gecommuniceerd. Een minuut of 10 na de gelijkmaker werd het voorin drukzetten beloond met een corner. Met z’n allen -1 voor de goal maakte dat Marieke de bal voor haar voeten kreeg, ze benutte het balbezit in de 16 en wist af te ronden tot een doelpunt, 2 – 3.

Tot het bittere eind van de wedstrijd bleef Beilen / FIT Boys z’n vrouwtje staan en liet dit zelfs door ellebogen, kopstoten en naar de grond werken niet meer afnemen. Het verloop van het laatste doelpunt is me een raadsel, maar in de laatste minuten van de wedstrijd wisten de dames de teller nog op 2 – 4 te zetten. Verdiend in de 2e helft mochten we met 3 punten weer naar Beilen terug.