ST Beilen / FIT Boys VR1 heeft zaterdag een monsterscore neergezet. In de thuiswedstrijd tegen SJO NWVV / Titan werd het uiteindelijk maar liefst 16-0. De dubbele cijfers werden bij rust nog nét niet gehaald: 9-0. Doelpunten werden gemaakt door Joanne Nederhoed (4x), Annelotte Hilhorst (4x), Moniek Brink (2x), Mariska van Dijken (2x), Isa Mensing, June Kiers, Elise Boelen en Charissa Prins.

Het kampioenschap is voor de Tiemco Maat-equipe slechts in theorie nog te behalen. De dames spelen dus enkel nog voor de eer en de 2e plaats. Waar de ploeg dit seizoen zich vooral aan de tegenstander aanpast qua niveau, kwam vandaag de opdracht om 90 minuten lang het eigen spel te blijven spelen. Daarom werd als doel gesteld bij rust met 3-0 voor te staan. Wellicht dat de dames met het mooie weer graag snel de rust in gingen, binnen 10 minuten was de doelstelling al gehaald en stond het 3-0. Gelukkig liet Beilen / FIT Boys het daar niet bij en bleef het goed voetballen. Dit resulteerde in mooi samenspel en vele kansen. Er werd ook wel wat gemist, maar de ene na de andere bal vloog tegen de touwen. De bezoekers wisten zich geen raad met de aanvalsdrang van de Beilenaren. Toch kreeg ook NWVV/Titan kansen om te scoren. Met snelle counters probeerden zij het doel van Rianne Zantinge te bereiken. Het vizier van de spitsen stond echter niet erg scherp en Rianne Zantinge was dat wel, waardoor ze haar doel schoon kon houden.

Trainer/ coach Edwin Guchelaar was erg tevreden in de rust, dus waren weinig aanwijzingen nodig. De doelen werden iets bijgesteld voor de tweede helft. De ballen leken in de tweede helft wat minder makkelijk goed te vallen, maar nog steeds werd er goed gespeeld en werden er genoeg kansen gecreëerd. Het lijstje met doelpuntenmakers werd uitgebreid.  Zo wist ook O17-speelster June Kiers het net te vinden. Ondanks de goede kansen die Charissa Prins al had gehad, wist deze snelle dribbelaar nog niet te scoren. Toen ze in de slotseconden van de wedstrijd gevloerd werd binnen de 16 meter en de penalty werd toegekend was één ding duidelijk langs de kant: deze is voor Charissa. Doordat er nog gewisseld werd van keeper moest ze erg lang wachten voordat ze haar kans mocht wagen, iets wat de zenuwen alleen maar verder deed oplopen. Toen ze eindelijk mocht aanleggen schoot ze de bal echter keurig binnenkant paal binnen. Na de aftrap werd er ook direct afgefloten.

Blije en trotse gezichten na afloop. 90 minuten lang hebben de dames hun eigen spel gespeeld en zijn daarvoor beloond met de grootste zege van dit seizoen. O17-speelsters June Kiers en Regina Oldenbeuving pasten zich ook moeiteloos aan aan het niveau en speelden goed mee. Volgend weekend speelt de ploeg tegen SJO ZVC ’14 VR1. Als de dames dan hetzelfde kunnen opbrengen als in deze wedstrijd, zijn de 3 punten een zekerheidje. Aftrap 12.45 uur op Sportpark Noord-West.