Daags na de overwinning op ACV VR2 heeft ST Beilen / FIT Boys VR1 een ruime overwinning behaald op Weiteveense Boys VR1. Vlak bij de Duitse grens werd er met 5-2 gewonnen.

De Tiemco Maat-equipe had onderweg wat vertraging opgelopen en na een korte warming-up begon de ploeg niet erg sterk aan de wedstrijd. De eerste minuten waren voor felle thuisploeg. Beilen / FIT Boys kwam echter na 5 minuten op voorsprong via Annelotte Hilhorst, nadat er op het middenveld goed druk was gezet. Dit doelpunt hadden de Beilenaren blijkbaar nodig,  het wedstrijdbeeld veranderde en Beilen / FIT Boys begon beter te voetballen.

Na een minuut of 10 volgde de 0-2. Joanne Nederhoed ging er vandoor aan de rechterkant en leverde een goede voorzet af, die door Moniek Brink werd binnen gekopt. De strijd op het middenveld bleef hevig. Weiteveense Boys speelde erg fysiek en gaf de bezoekers weinig tijd aan de bal. Ook Beilen / FIT Boys zat er kort op en kon daardoor al een aantal keer dreigend counteren. Het harde werken werd beloond. Joanne Nederhoed won de strijd om de bal en wist deze op randje 16 bij Moniek Brink te krijgen. Zij schoot de bal in de verre hoek raak voor de 0-3.

Ondanks de ruime achterstand liet Weiteveen de koppies niet hangen. Ze bleven knokken voor iedere centimeter en hadden ook al een paar kansen gehad. Het doorzettingsvermogen werd beloond. Na een slalom langs een aantal verdedigers werd er een-op-een met Rianne Zantinge niet gemist: 1-3.

In de rust werd er bij Beilen / FIT Boys het een en ander gewijzigd in de opstelling. Isa Mensing kwam weer op haar vertrouwde plek in de spits en reageerde door binnen een minuut de 1-4 te maken. Ook na dit doelpunt werden er kansen gecreëerd maar werd het doel van Weiteveen minder onder vuur genomen. Totdat de snelle Charissa Prins er met de bal vandoor ging. De keeper kwam haar doel uit gesprint maar was al te laat en kon niets anders meer doen dan Charissa onderuit halen: penalty. Deze werd door Moniek Brink opgeëist en raak geschoten.

Ondertussen werd de sfeer op het veld wat grimmiger. Weiteveense Boys leek moeite te hebben met de tussenstand en oogde wat gefrustreerd. Beilen / FIT Boys was weer van mening dat de scheidsrechter wel eens een bezoekje aan de opticien kon brengen. Het maakte de wedstrijd niet sportiever. Weiteveense Boys kwam een kwartier voor tijd terug op 2-5, via een buitenspelgoal. In het laatste deel van de wedstrijd waren er meer overtredingen dan kansen te noteren en werd er uiteindelijk niet meer gescoord.

Volgende week is ST Beilen / FIT Boys VR1 vrij. 29 april staat de Midden-Drenthe derby tegen VKW VR1 op het programma. Een wedstrijd op zich, waar beide teams scherp aan de aftrap zullen verschijnen.