Belangrijke overwinning voor dames 1

De Fit Boys dames hebben zaterdag een belangrijke overwinning behaald op De Weide dames 1. Na tweemaal op achter stand te zijn gekomen werd er uiteindelijk in de laatste minuut met 3-2 gewonnen.

Er stond tijdens de wedstrijd een harde wind. In de eerste helft had De Weide deze in de rug en het was duidelijk dat de bezoekers hier gebruik van wilden gaan maken. Vanuit diverse hoeken werd het doel van Martina onder vuur genomen. Al vrij snel trof De Weide ook daadwerkelijk doel. Niemand pakte de aanvaller van de bezoekende ploeg aan en die kreeg dan ook alle tijd om eens uit te halen. De bal viel via binnenkant paal binnen: 0-1.

Na een druk begin van de eerste helft leek de storm van De Weide een beetje te gaan liggen. Fit Boys begon beter te voetballen en creëerde steeds meer kansen. Er waren diverse mogelijkheden vanuit corners en vrije trappen, maar er werd in de eerste helft niet gescoord en dus ging Fit Boys met een 0-1 achterstand de rust in.

De tweede helft had Fit Boys de wind in de rug, dus met slechts een 0-1 achterstand was er nog van alles mogelijk. Al vrij snel ontsnapte Janine op rechts aan de verdedigers. De keeper werd kansloos gelaten en dus was de gelijkmaker een feit: 1-1.

Dit schudde De Weide echter wakker en zij zochten dan ook direct weer de aanval. Helaas ook niet zonder succes. Opnieuw werd er heel veel ruimte weggegeven en dus werd er wederom met een afstandsschot gescoord: 1-2.

Fit Boys liet het er niet bij zitten en bleef knokken. De Weide had steeds vaker een overtreding nodig om verder gevaar te voorkomen. Met de wind in de rug waren deze echter wel gevaarlijk. Zo gevaarlijk zelfs dat een vrije trap van Janine onderweg dusdanig van richting werd veranderd door Amanda dat de keeper van De Weide de bal niet meer wist te keren. Deze gelijkmaker bleek een grote tik te zijn voor De Weide.

De bezoekers probeerden nog wel wat te forceren om toch met 3 punten terug naar Hoogeveen te vertrekken maar tevergeefs. De aanvallers zaten goed in de tang en door als collectief te verdedigen kon De Weide geen serieuze doelpogingen meer wagen.

In de laatste minuut van de wedstrijd beloonde Fit Boys zichzelf vervolgens ook nog extra voor al het harde werken. Een schot vanaf de zijkant van Janine kon door de keeper op de doellijn alleen maar gekeerd worden. Ze had de bal niet klem en Nousjka was er vervolgens als de kippen bij om de bal over de doellijn te duwen: 3-2! Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de verassing een feit.

Een belangrijke overwinning voor de dames van Fit Boys. Het verschil met nummers 11 en 12 op de ranglijst is nu 4 punten. Deze beide teams, Zweeloo en MSC, komen nog op bezoek in Beilen en dus heeft Fit Boys goede papieren om in de 3e klasse te kunnen blijven.