Door: Michele Veldman

Zaterdag 13 mei, het zonnetje schijnt en VR2 vertrekt vol goede moed richting Zevenhuizen. De thuiswedstrijd tegen Zevenhuizen eindigde in een 2 – 3 verlies, onderschatten was hier dus niet op z’n plaats. Trainer/coach Sander heeft net zijn verjaardag gevierd, zou het niet mooi zijn hem een overwinning cadeau te geven?

Dat Zevenhuizen beschikt over een aantal harde speelsters is bekend. Half 3, de scheidsrechter geeft het startsignaal. Beilen/FIT Boys begint scherp, maar her en der wat rommelig voetbal zorgt voor balverlies. De dames van Zevenhuizen komen geregeld snoeihard een duel in, dit wekt irritatie bij de verdediging van Beilen/FIT Boys. Waar Annebel de koningin van de slidingen is, gaat het helaas verkeerd, de scheids geeft een vrije bal aan Zevenhuizen, een meter of wat bij de punt van de 16 vandaan. Een keurig geplaatst schot valt hoog in de verre hoek, de keeper kan er tot eigen frustratie net niet bij: 1 – 0.

Het voetbal gaat door, waar Beilen/FIT Boys nog wel eens de hoofden laat hangen bij achterstand, lijkt het nu anders. De verdediging werkt meerdere aanvallers van Zevenhuizen naar de zijkant en aast op een goal. Met voldoende druk naar voren wordt er gezocht naar kans. Melissa, behendig als altijd, jaagt op snelheid minstens 5 speelsters voorbij, maar weet hem net niet in het net te leggen. Luttele minuten later kan Nikki, de balvaste spits, een gefrommelde pass doorgeven op Danielle. Vol goede moed wandelt Danielle richting de goal en weet de bal koelbloedig, over de grond, in een hoekje te rollen: 1 – 1.

Met deze stand breekt de rust aan, alle kansen liggen dus nog open voor de dames van Beilen/FIT Boys. Een aantal veranderingen in het veld worden toegepast, onder het genot van een kopje warme thee wordt geprobeerd de temperatuur wat te laten zakken.

De 2e helft begint goed, wanneer Isa als vanouds jaagt op succes. Met volle overgave loopt ze iedere verdedigster van Zevenhuizen in de weg. Na een aantal tevergeefse pogingen en een buitenspel, krijgt ze de kans om te gaan. Met zelfvertrouwen werkt ze de bal tussen de palen, 1 – 2.

Beilen/FIT Boys begint de overwinning te ruiken, op dat moment wordt het spel weer wat onrustiger en komt Zevenhuizen zo nu en dan gevaarlijk dichtbij. Een minuut of 10 na de goal van Isa, mist er een stukje organisatie achterin. Door de 4 – 4 – 2 opstelling van Zevenhuizen wordt er zo nu en dan een man gemist. De linksvoor van Zevenhuizen weet een pass naar het midden van het veld te geven en deze voorhoede speelster doet een poging over de grond. Op het laatste moment maakt de bal een verassende wending en grijpt keepster Michele er naast, 2 – 2.

Met nog 15 minuten op de klok zijn de punten weer verdeeld. Beilen/FIT Boys geeft echter niet op, constant wordt de druk naar voren gezocht. Met nog 10 minuten te gaan geeft de scheids een corner in het voordeel van Beilen/FIT Boys. Verdedigster Lisa gaat mee, in de hoop dat het haar dag is vandaag. Met alle kracht die ze kan vinden benut ze haar positie door met het hoofd de bal te zoeken, echter was iets minder kracht hoogstwaarschijnlijk beter geweest, daar de bal nu over de goal vliegt.

De toon voor een spannend slot van de wedstrijd is gezet. Met nog 5 minuten op de klok valt de bal weer in de voeten van Melissa, die hem in combinatie met Debora en Danielle opnieuw mee naar voren kan nemen. Met zelfvertrouwen gooit ze de bal richting de goal, zo ongeveer 10 meter schuin buiten de 16, waarschijnlijk bedoeld als voorzet. Dit schot alleen was al genoeg, met effect eindigt deze voorzet tussen de palen, 2 – 3.

Nog even doorbikkelen en niet meer weggeven, met dat motto werd er verder gespeeld. Zevenhuizen komt een aantal keren nog dichtbij, maar de verdediging staat en zo nu en dan ligt er ook nog een keeper in de weg. De scheidsrechter fluit na 2 minuten extra tijd, de vreugde voor de overwinning absoluut op zijn plaats !