ST Beilen / FIT Boys VR1 is afgelopen zaterdag strijdend ten onder gegaan tegen BDE VR1. Vanwege de vele blessures en afwezigen stond er wederom een alternatief team op het veld. De dames hebben goed gespeeld en hard geknokt, maar door 2 doelpunten in de eerste helft aan de kant van BDE werd er uiteindelijk met 2-0 verloren.

De voorbereiding was, net als vorig seizoen, nogal onrust in Erica. In de Voetbal.nl app stond de wedstrijd op veld 1 ingedeeld, natuurgras, maar eenmaal aangekomen wilde de thuisploeg dit omgooien naar kunstgras. Daar hadden de dames geen rekening mee gehouden qua schoeisel en dergelijke, gezien de indeling, dus stook leider Jan Mensing daar een stokje voor. Onder een warm najaarszonnetje werd er om 14.30 uur dan ook afgetrapt op het hoofdveld. De ploeg van Edwin Guchelaar oogde bij vlagen nog wat onwennig in deze samenstelling en daar maakte BDE dan ook gretig gebruik van. BDE bepaalde voornamelijk het spel. Toch stond het achterin goed, waardoor BDE het balbezit niet in veel grote kansen kon omzetten. Veel kansen hebben ze ook niet nodig, want de eerste de beste grote kans werd ook direct tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Beilen / FIT Boys probeerde waar het kon ook tot aanvallen te komen, maar was daarin vrij onmachtig. Wel kwam er in de eerste helft nog een grote kans voor de Beilenaren. Elise Boelen maakte een goede actie en legde de bal perfect terug vanaf de achterlijn. Martina Boer zag haar schot echter geblokt en ook de rebound voor Astrid Snijder trof geen doel. Omdat BDE nog een keer trefzeker was met een afstandsschot gingen de ploegen met een 2-0 tussenstand de rust in.

In de rust werden er een paar kleine omzettingen gedaan. Inmiddels waren Debora Jager (VR2) en Ilja Beuling (MO17) in de ploeg gekomen en kwamen het middenveld versterken. Dit pakte goed uit. De Tiemco Maat-equipe kreeg iets meer controle op het middenveld. Helaas moest de nog altijd niet fitte Elise Boelen halverwege de tweede helft ook het veld verlaten, waardoor het gebrek aan stootkracht voorin de ploeg opbrak. BDE werd nog wel een aantal keren dreigend,maar het centrale duo Mariska van Dijken en Moniek Brink weigerde, met behulp van de goed keepende Brigith Folkers, nog meer doelpunten te incasseren.

Hoewel BDE de hele wedstrijd de bovenliggende partij was met het meeste balbezit is de nederlaag toch jammer te noemen. De dames hebben echter geknokt en valt dus niks te verwijten. Hopelijk houdt de blessuregolf die Beilen (bij meerdere teams) teistert snel op, zodat Beilen / FIT Boy eindelijk kan laten zien waartoe ze in staat zijn. Volgend weekend kunnen de dames rust pakken, over 2 weken wordt de strijd aangebonden met Olympia ’28. Winst zal nodig zijn om van de hatelijke 0 én laatste plaats af te komen.