Na de teleurstellende wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen GVAV-Rapiditas VR2, speelde ST Beilen/Fit Boys VR2 woensdag de inhaalwedstrijd tegen Asser Boys VR2. Na het verlies tegen GVAV moeten de Beiler-dames een kleine pas op de plaats maken in de race om het kampioenschap, maar om de Groningers in de nek te blijven hijgen, diende deze wedstrijd wel gewonnen te worden. Een geduchte tegenstander is Asser Boys, de wedstrijd in Assen voor de winterstop werd nog verloren met 2-1, dus de ploeg was gewaarschuwd.

Waar elders in het land inmiddels deze avond code geel was afgekondigd, waren de omstandigheden tijdens deze wedstrijd uitstekend. Terwijl de basisschoolleerlingen nog aan het strijden waren om de beste voetballende school van Midden-Drenthe te worden, starten Beilen/Fit Boys en Asser Boys hun wedstrijd. Beilen/Fit Boys liet gelijk zien waarom het dit hele seizoen al één van de titelkandidaten is. Veel duels werden van de Asser dames gewonnen en ook voetballend legde Beilen/Fit Boys Asser Boys het zwijgen op. Maar ondanks het overwicht was het toch Asser Boys dat met een counter op voorsprong kwam. Martina had even een moment van concentratieverlies en liet de bal tussen haar benen door glippen, waarmee ze de 0-1 voorsprong voor Asser Boys inleidde. Beilen/Fit Boys toonde zich strijdbaar en ging niet bij de pakken neer zitten. Voor rust wist de ploeg dan ook de schade weer te herstellen. Randje 16 meter kreeg Marije de bal voor haar voeten, bedacht zich geen moment en zorgde voor de 1-1 op het scorebord.

Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. Beilen/Fit Boys moest het spel maken en Asser Boys kon alleen maar tegenhouden en hopen op een counter. Waar Beilen/Fit Boys nog wel eens moeite heeft om te scoren, laat staan kansen te creëren als de ploeg het spel moet maken, had het daar het eerste 10 minuten van de tweede helft geen moeite mee. Voor je het wist hadden Willeke en Isa voor de 2-1 en 3-1 voorsprong gezorgd. Dit zou het startsein moeten zijn om de score verder uit te breiden en Asser Boys een pak rammel te geven, maar Beilen/Fit Boys wist het zichzelf de laatste fase van de tweede helft nog flink lastig te maken. De thuisploeg kreeg veel kansen om de score uit te breiden, maar het lukte te voorsten van Beilen/Fit Boys niet om de definitieve genadeslag uit te delen. Dus bleef Asser Boys hopen op de paar ballen die via de counter goed moesten vallen. Halverwege de tweede helft scoorde Asser Boys dan ook de aansluitingstreffer, 3-2. Het was nog even billen knijpen voor Beilen/Fit Boys, maar ze trokken de zege over de streep. Ook toen in de laatste seconde in het strafschopgebied nog een indirecte vrije bal werd gegeven. Er stonden gelukkig genoeg groen-gelen in de doelmond die bal konden blokken. Gelijk na de vrije bal werd afgefloten door de scheidsrechter en daarmee bleven de 3 punten in Beilen. Een meer dan dik verdiende overwinning voor de Beiler-dames.

A.s. zaterdag mag ST Beilen/Fit Boys VR2 proberen een vervolg te geven aan deze prima wedstrijd. Dan zullen op Noord-West de Groningse studenten van The Knickerbockers VR8 er aan moeten geloven. Aftrap 14:30 uur.

Vrouw van de wedstrijd: Willeke ter Braak.