ST Beilen / FIT Boys VR2 heeft zaterdagmiddag eenvoudig gewonnen van de studenten uit Groningen. Tegen The Knickerbockers VR5 werd het uiteindelijk 4-0. De ploeg van Sander van der Woud begon niet eens zo heel sterk aan de wedstrijd, maar boekte uiteindelijk een ruime overwinning.

Alsof de dames moesten wennen aan het vroege tijdstip (in plaats van 14.30 werd er om 12.45 uur gespeeld), begon de wedstrijd slordig en zonder pit. Hoewel The Knickerbockers niet heel sterk overkwam, was Beilen / FIT Boys zo slordig dat het balbezit aardig gelijk verdeeld was in de beginfase. De ploeg probeerde het wel, maar het lukte nog niet. Toch lieten de Beilenaren zich niet van de wijs brengen. Coach Sander van der Woud hamert er steeds op dat er soms wat eerder op doel geschoten moet worden. Vandaag bleek waarom. Daniëlle Tol schoot vanuit een lastige hoek op doel, de bal leek niet te moeilijk, maar toch verdween deze uiteindelijk in  het doel, waardoor de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

Aan het begin van de tweede helft liet The Knickerbockers zich wat meer gelden. De duels werden uitgevochten in het voordeel van de Groningers en Beilen / FIT Boys kon wat minder het spel bepalen. Dit was echter van tijdelijke duur, want Beilen / FIT Boys herpakte zich. Anke Hofman had goed naar Daniëlle Tol gekeken en probeerde het ook maar eens van afstand. De keepster van de Groningers grabbelde opnieuw waardoor het 2-0 werd. Inmiddels combineerde Beilen / FIT Boys er lekker op los. Verschillende kansen werden gecreëerd, maar helaas wilde niet elke bal er in. Toch liep VR2 uiteindelijk nog verder uit. Eerst werd een mooie aanval door Moniek Brink afgerond voor 3-0, later volleyde zij een mooie corner van Debora Jager binnen voor de 4-0. Een mooie eindstand, al had er vanmiddag wel wat meer in gezeten als de ploeg wat scherper was geweest.

Volgende week staat de tweede Midden-Drenthe derby van deze competitie op het programma van Beilen / FIT Boys. Dan ontvangt de ploeg om 14.30 uur nieuwkomer BSVV.  Dit team is terug te vinden op de 7e plaats, de Beilenaren staan 5e.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.