ST Beilen / FIT Boys VR1  heeft zichzelf afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen. Op bezoek bij nummer 5 Ter Apel ’96 VR1 gaf de ploeg niet thuis. Hoewel de Tiemco Maat-equipe wel bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was, bleven de punten in Ter Apel: 1-0.

Doordat naaste concurrent  BDE VR1 weinig voetbalt en dus ook geen punten kan verspelen, was het belangrijk dat de dames met 3 punten naar huis zouden gaan. Ter Apel speelde vooral fysiek en loerde op foutjes van Beilen / FIT Boys. In de omschakeling werd snel de lange bal gespeeld om van daaruit gevaarlijk te worden. De Beilenaren zochten vooral de combinatie. Er kwamen ook kansen om de score te openen. De kansen werden echter niet afgemaakt waardoor de brilstand bij rust nog steeds op het bord stond.

Overtuigd dat het verzet van Ter Apel zou breken bij een doelpunt, werd de jacht op een snel doelpunt in de tweede helft geopend. Beilen / FIT Boys begon dan ook redelijk aan de tweede helft, maar uitgespeelde kansen bleven uit. Trainer / coach Edwin Guchelaar moest noodgedwongen veel wisselen door verschillende blessures. Daar werd het spel ook niet beter van. En zoals de oude voetbal wet luidt: als ‘ie aan de ene kant niet valt, valt ‘ie vanzelf aan de andere kant. Een discutabele vrij trap, midden voor het doel, werd in één keer binnen geschoten.

Beilen / FIT Boys wilde wel, maar leek niet te kunnen deze middag. Of het door het warme zonnetje kwam of ergens anders door was niet duidelijk. De ploeg was niet bij machte om in het eigen spel te komen. De spaarzame kansen werden ook nog eens gemist en ook een alles-of-niets offensief leidde niet tot het gewenste resultaat.

Door deze nederlaag verliest Beilen / FIT Boys de koppositie aan NKVV/Germanicus/CSVC VR1. Wel heeft de ploeg uit Beilen nog 1 wedstrijd tegoed. De volgende wedstrijd is 8 april uit tegen BDE VR1, dat met 3 punten minder en 3 wedstrijden minder gespeeld op de 3e plaats staat. Wil de ploeg de titelstrijd spannend houden dan is winst noodzakelijk. Bij een verlies of gelijkspel is de 1e plaats wel erg ver weg.