Door: Jurjen Boer

Houdini zal tevreden terugkijken naar de wederopstanding van Vrouwen 2 in de tweede helft tegen Gieten. Waar Houdini tijdens zijn shows vaak wist te ontsnappen uit benarde situaties, wist ST Beilen/Fit Boys VR2 te ontsnappen aan punterverlies in en tegen Gieten. Een 2-0 ruststand werd in de tweede helft omgezet naar een 2-4 overwinning.

Gieten VR1 had begin september nog de eer om als tegenstander te fungeren in de allereerste wedstrijd van VR2. Een 2-0 overwinning werd toen behaald op de Hondsrug-bewoners en dat zou het startsein zijn van een mooi seizoen. VR2 heeft zich gedurende het seizoen steeds beter ontwikkeld en zou dus, gezien het verschil op de ranglijst, met een grote uitslag en 3 punten moeten terug keren naar Beilen.

Het eerst gevaar van de wedstrijd was ook voor de Beiler dames. Via een vlot lopende aanval werd door de verdediging van Gieten gesneden, maar een goal bleef uit. Daarna zakte het niveau aan Beiler kant aanzienlijk. De ploeg oogde inspiratieloos en was niet daadkrachtig genoeg om Gieten de wil op te leggen. Duels werden niet gewonnen, er was weinig communicatie en kansen werden wel gecreëerd, maar met schoten vanaf de zestien-meter lukte het de aanvallers van Beilen/Fit Boys niet om de keepster van Gieten te verschalken. En als ze aan de ene kant niet gemaakt worden, treed maar weer eens een oude voetbalwet in werking, want de thuisploeg wist het netje wel te vinden. Tot ieders verbazing wist de linksvoor van Gieten de bal over Michèle te schieten en bracht daarmee Gieten op voorsprong. En waarmee gehoopt werd dat hiermee VR2 wakker geschut zou zijn, wist Gieten zelfs de score te verdubbelen na slordig balverlies van VR2.

Zo stond er tijdens de thee ineens een 2-0 achterstand op het scorebord, een stand waar niemand, aan Beiler kant in ieder geval, rekening mee gehouden had. De koppen werden in de rust bij elkaar gestoken met de mededeling dat het in de tweede helft beter moest. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want als een razende kwam Beilen/Fit Boys uit de kleedkamer. Vanaf het fluitsignaal werd gelijk druk gezet op de verdediging van Gieten en daar kwamen ze niet meer onder uit.

Door een vroege goal in de tweede helft hield VR2 hoop op een goed resultaat. Willeke schoot uit haar linker slof en wist de bal zeer fraai in de linker kruising te schieten. VR2 toonde veerkracht en niet lang na de 2-1 kwam Beilen/Fit Boys langszij. Marieke was er weer vandoor op rechts en met wat hulp van de Gietense keeper wist ze stand gelijk te trekken. Beilen/Fit Boys was nog niet klaar en wilde meer. Gieten wist niet meer waar ze het zoeken moest en kwam er nauwelijks nog aan te pas. Een aantal speldenprikjes werden uitgedeeld, maar elke keer was daar wel een verdediger van Beilen/Fit Boys die de bal wist te veroveren. Was het niet een verdediger dan stond Michèle wel haar mannetje op doel. De bevrijdende 2-3 bleef dan ook niet lang uit. Deborah was oppermachtig aan de linkerkant en beloonde het harde werken met een doelpunt. Ook wist ze een kwartier voor tijd de genadeklap uit te delen. Met de bal aan de voet dribbelde ze door de verdediging van Gieten heen en wist ze de goalie te verslaan, 2-4. Vreugde was groot na het laatste fluitsignaal. Als team werd er de tweede helft gestreden en het wist met veel strijdlust toch de 3 punten uit de hoge hoed te toveren.

Volgende week zaterdag zal VR2 weer aantreden. Om 14:30 uur is Annen VR1 de tegenstander op het eigen sportpark Noord-West.

Vrouw van de wedstrijd: Deborah Jager