Warmte geen probleem voor Fit Boys dames

Ondanks de hoge temperatuur hebben de Fit Boys dames een simpele overwinning geboekt op Eext. Op het hoofdveld bleef, na een ruststand van 4-0, de teller bij 7-0 steken. Doelpunten kwamen op naam van Francis (2x), Mariska, Janine, Bertina, Moniek en Aline.

Ondanks de warmte kon er met een gerust hart aan de wedstrijd begonnen worden. De bank was namelijk goedgevuld dus er kon prima doorgewisseld worden. In een alternatieve opstelling werd de strijd aangegaan met het wisselvallige Eext. Het was te zien dat de dames het erg warm hadden, maar daar hadden ze bij Eext natuurlijk ook last van. Gezien de omstandigheden werd er dan ook prima gestart. Fit Boys had in 5 minuten tijd al drie hoekschoppen gekregen, maar daar kwam alleen dreiging vanaf. Het was uiteindelijk Francis die de score opende, na een splijtende pass van de mee opgekomen Bertina. Francis was net iets eerder bij de bal dan de keeper, omspeelde haar en kon in het lege doel simpel de bal binnen lopen.

Na de 1-0 probeerde Fit Boys snel de marge te vergroten om het zichzelf makkelijk te maken. Een aantal keren waren de dames ook dichtbij de 2-0, maar de keeper zat er steeds goed tussen en één keer werd de bal door een alerte verdediger van de lijn gekopt. Vervolgens had Eext tot twee keer toe de gelijkmaker op de schoen, maar eerst was daar Martina met een formidabele redding. De tweede keer kwam Martina prima uit, maar was de aanvaller haar toch te snel af. Deze dacht vervolgens de bal in een leeg doel te schuiven, maar nu was daar Bertina toegesneld om de bal van de lijn te halen. Vervolgens was het Mariska die de score verdubbelde, door van afstand de keeper te verrassen met een laag schot. Even later ontsnapte Francis aan de rechterkant en die maakte er in de korte hoek 3-0 van.

Janine was zoals de laatste tijd wel vaker ongrijpbaar voor de verdediging. Binnen de 16 werd ze neergehaald, maar de scheidsrechter legde de bal er buiten. De vrije trap van Mariska verdween via de bovenkant van de lat over het doel. Even later werd Janine wederom gevloerd, nu werd de bal wel op de stip gelegd. Mariska legde aan voor haar tweede doelpunt van vanmiddag, maar de keeper redde en wat restte was een corner. De derde keer dat Janine in de 16 met de bal aan de haal ging, was ze vastbesloten er een doelpunt van te maken. Vanuit een uitzichtloze positie op de achterlijn passeerde ze drie tegenstanders en maakte het toen zelf ook maar af: 4-0.

Ook in de tweede helft was Fit Boys de baas. Er werd met enige regelmaat goed getikt. Van achteruit konden Dominique en Bertina om de beurten inschuiven om de aanval te ondersteunen. Dit leverde ook het eerste doelpunt van de tweede helft op. Bertina schoof in en liep verder door naar het vijandelijke doel. Na een paar combinaties kreeg ze de bal in de 16 terug. Ze behield de rust en schoot de bal in de verre hoek raak.

Eext had in de tweede helft totaal niets in te brengen en Martina had op doel ook niks te doen, behalve een paar terugspeelballen van Bertina en Dominique. Ondertussen probeerde Fit Boys met combinatiespel langs de verdediging te komen. Mariska ging er aan de rechterkant vandoor met de bal, omspeelde haar tegenstander en legde de bal terug op Moniek, die de bal in de verre hoek schoot: 6-0.

Op dat moment moest het doelpunt van de dag nog komen. Een prima pass binnendoor zette Francis alleen voor de keeper. Die liet de bal echter net iets te ver van de voet springen, maar zag daar Aline aan komen stormen. Zij liet de bal dus gaan en zo kon Aline haar eerste doelpunt van het seizoen maken! Zij bepaalde hiermee tevens de eindstand op 7-0.

Door deze overwinning heeft Fit Boys een puntentotaal van 50 uit 18 wedstrijden. Mochten zij de volgende wedstrijd thuis tegen nummer 2 VAKO winnen, dan is Fit Boys dames 1 kampioen in de 4e klasse B.