Fit Boys DA1 op valreep zeker van lijfsbehoud

De Fit Boys dames hebben zaterdag met 2-2 gelijk gespeeld tegen Dalen DA1. Dit punt was voldoende om ook volgend seizoen in de 3e klasse te mogen uitkomen. Doelpunten deze middag kwamen op naam van Moniek en Nousjka.

Vanaf het eerste fluitsignaal vloog Fit Boys er bovenop. Er werd over het hele veld druk gezet zodat Dalen geen kans kreeg om te voetballen. Dit resulteerde ook al snel in een aantal goede kansen voor Fit Boys. Een schot van dichtbij werd geblokt en zowel Moniek als Nousjka kopte een keer op de lat.

Dalen moest het hebben de counters met hun snelle spitsen. Geheel tegen de verhouding in kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong. Een afstandsschot vanaf de zijkant vloog over de keeper het doel in. In tegenstelling tot wat met enige regelmaat gebeurt, gingen de koppies nu niet omlaag. Er waren voldoende kansen en dus ging Fit Boys op jacht naar de gelijkmaker.

De verdiende gelijkmaker kwam er ook. Na een voorzet van rechts bleef de bal wat hangen in de 16. Moniek draaide weg bij haar tegenstander en schoot in de korte hoek raak: 1-1! Blijdschap bij Fit Boys, maar ook gelijk weer concentratie om door te drukken. De thuisploeg speelde bij vlagen mooi combinatievoetbal en er kwamen ook genoeg kansen. Het slotstuk, de afronding, liet echter wat te wensen over en dat is een niet geheel onbelangrijk onderdeel van het voetbal.

Het goede spel werd voor rust nog wel beloond met een treffer. Het was een voorbeeld van hoe er deze middag geknokt werd voor iedere meter. De bal bleef wat hangen in de kluts en doordat Fit Boys de duels net iets feller inging en Dalen wat paniekerig verdedigde kon Nousjka profiteren en de 2-1 op het scorebord zetten.

De tweede helft begon wat moeizamer van Fit Boys zijde. Er kon moeilijker druk gezet worden en Dalen was het meest dreigend en de bal was het meest op de helft van Fit Boys. In de loop van het tweede bedrijf herpakte Fit Boys zich echter en kwamen er ook weer kansen. Annelies kreeg nog een goede mogelijkheid, maar kwam niet goed uit waardoor ze niet kon uithalen. Ook belandde er nog een schot in het zijnet.

De voetbalwet was ook vanmiddag van toepassing. Als je zelf niet scoort, valt het doelpunt aan de andere kant. Op dezelfde manier als het eerste doelpunt van Dalen, viel ook hun tweede goal wat tevens de gelijkmaker betekende. Met deze tussenstand werd het nog even billenknijpen, maar in het restant van de wedstrijd werd er door beide teams niet meer gescoord en dus werden de punten gedeeld.

Door dit gelijke spel eindigt Fit Boys op een 10e plek en daarmee is de doelstelling van dit seizoen, lijfsbehoud, gehaald. Een knappe prestatie gezien de vele wisselingen in het team na de promotie van vorig seizoen. Er zat duidelijk een stijgende lijn in het spel en dit was name in de tweede seizoenshelft te zien waar onder andere gestunt werd door te winnen van De Weide DA1. Lijfsbehoud is na een bewogen seizoen dan ook een mooie beloning voor het hele team!