Het was zaterdagmiddag half 2 en een heerlijk zonnetje scheen op de voetbalvelden van Annen. Op een ietwat hobbelig voetbalveld na, waren het perfecte weersomstandigheden om een lekkere pot te voetballen. Wetende dat de tegenstander de rode lantaarn draagt in de competitie, was het vandaag de taak aan de dames van VR2 om met een grote overwinning terug te keren naar Beilen en dat het liefst nog met oogstrelend voetbal.

ST Beilen/Fit Boys VR2 begon ook goed aan de wedstrijd. De driehoekjes werden op het middenveld gemaakt en Annen had daarmee het nakijken. Gelijk was al wel duidelijk dat de Beiler dames de betere ploeg hebben en dat werd na 10 minuten ook met een doelpunt bevestigd. Isa stond op de goede plek op het moment dat Marianne een afvallende bal vanuit een corner op doel schoot. De bal kwam voor de voeten van Isa terecht en zij wist de keepster te passeren, 0-1.

Dit zou het startschot moeten zijn voor een grote overwinning op Annen, maar waar je verwacht dat ST Beilen/Fit Boys VR2 over Annen heen walst, lukte het de ploeg niet om veel kansen te creëren. Na de openingsgoal begonnen de Beiler dames slordig te spelen. De passes kwamen niet aan, aannames waren niet goed en kansen werden er eigenlijk niet gecreëerd, waarmee VR2 het zichzelf ontzettend lastig maakte op deze fijne voetbalmiddag. Een geluk deze middag was wel dat het voor Annen niet bang hoefde te zijn. Want de thuisploeg kwam deze wedstrijd niet veel in de buurt van de invallende keeper Martina.

Ondanks de matige vertoning van VR2 verdubbelde het voor rust nog wel de stand. Marieke werd de diepte ingestuurd en lobde de bal over de keeper heen, 0-2. Na de rust kwam VR2 weer met goede bedoelingen uit de kleedkamer, maar waar het in de eerste helft al geen beste wedstrijd speelde, werd het er in de tweede helft zeker niet beter op. Waar het in de wedstrijden tegen de goede ploegen uit de competitie prima voetbal laat zien, speelde het andermaal tegen een laagvlieger een draak van een wedstrijd.

Eén lichtpuntje was er nog wel in de tweede helft. 10 minuten voor tijd belandde de bal fortuinlijk in het doel van Annen. Marije schoot vanaf rand 16-meter op doel en de bal belande via de lat en het hoofd van de keeper van Annen in het doel. Eindstand: 0-3.

Aan het weer heeft het vandaag niet gelegen, maar ondanks de duidelijke 3-0 zege gaan de dames toch met een wat naar gevoel terug naar Beilen. Volgende week zal het echt beter moeten. Dan speelt VR2 op sportpark Noord West de thuiswedstrijd tegen Groen Geel VR3 uit Groningen.

Vrouw van de wedstrijd: Rianne Oldenbeuving

Door: Jurjen Boer