Eén helft voetbal genoeg voor ruime overwinning

De dames van Fit Boys hebben zaterdag een degelijke thuisoverwinning op Helpman geboekt. Er werd met 5-1 gewonnen. Doordat de concurrentie onderling een wedstrijd speelde, staan de dames nu 6 punten los van zowel Asser Boys als VAKO.

Net als vorige week was er ook nu een goedgevulde bank en met een selectie van meer dan 20 dames is het wekelijks puzzelen voor de leiding voor een opstelling waar slechts 11 dames op mogen staan. Het team dat aan de aftrap mocht beginnen zocht na het eerste fluitsignaal direct de aanval. Een goede voorzet van rechts werd door Francis nog over gekopt, maar dit was een eerste serieuze waarschuwing voor de tegenstander.

Het doelpunt bleef in eerste instantie nog uit, maar Helpman was niet bij machte om de aanvalsdrang van Fit Boys tegen te houden. Francis ging goed door ondanks de aanwezigheid van een verdediger en keeper, waarna de bal uiteindelijk langzaam het doel inrolde. Geen mooi doelpunt, maar lelijke doelpunten tellen net zo goed: 1-0.

Daarna ging Fit Boys enthousiast verder. Aline werd op rechts goed gevonden waardoor ze alleen voor de keeper kwam. Ze schoot de bal zeer beheerst tegendraads in, waarna iedereen al stond te juichen voor dit doelpunt, dat de 2e uit haar carrière zou zijn. De grensrechter verpestte dit feestje door te vlaggen voor buitenspel, waardoor het doelpunt helaas werd afgekeurd.

Doordat het tweede doelpunt uitbleef, werd er te gehaast naar voren gespeeld en kroop iedereen onbewust meer richting doel. Het leek er op of iedereen het tweede doelpunt persoonlijk wel wou maken. De eer was echter voor Marianne, die na een combinatie nog langs wat Helpman-verdedigers slalomde en de bal rustig achter de keeper schoof.

De 2-0 was meer dan verdiend, het spel bevond zich namelijk grotendeels op de helft van Helpman. De score had zelfs al groter kunnen zijn, maar de kansen waren niet aan de dames besteed. Ook de lat werd nog geraakt. Uiteindelijk kwam Mariska op rechts door, schudde haar belagers af en passeerde de keeper voor de 3-0. Daarna was het opnieuw Francis, die de bal in het doel wist te werken en daarmee de ruststand bepaalde op 4-0.

In de rust werden alle 5 de wissels in één keer ingezet. Ook werd er wat met posities geschoven om het één en ander uit te proberen. Of het aan deze wisselingen lag of aan het heerlijke voorjaarszonnetje, de tweede helft bracht weinig opwindends. Het oogde allemaal wat gelaten, er werd met weinig enthousiasme gevoetbald. Toch was Fit Boys nog steeds de bovenliggende partij. Ook waren er voldoende kansen en werd de keeper van Helpman nog regelmatig aan het werk gezet.

Na een handvol kansen tot mogelijkheden en corners kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Moniek, die de verre hoek zocht en vond: 5-0. Het was een van de weinige hoogtepunten die er in de tweede helft te vinden waren. Hoewel Martina gedurende de wedstrijd zich vooral bezig kon houden met bruin worden, heeft ze toch nog een bal uit het netje moeten vissen. Na onnodig balverlies in de verdediging kwam Helpman namelijk nog tot scoren. Zuur om als keeper in zo’n wedstrijd toch nog een tegentreffer te moeten incasseren.

Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen Actief op het programma. Vorig jaar leden de dames hier nog een zware nederlaag (12-1), dus dit keer zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.