Dames pakken 3 belangrijke punten in moeilijke thuiswedstrijd

Dames 1 heeft de thuiswedstrijd tegen ACV deze zaterdag met 5-2 naar zich toe getrokken. Na een 0-1 achterstand waren het Melany (3x), Francis en een eigen doelpunt die Fit Boys de 3 punten bezorgden.

Ondanks vele afgelastingen ging afgelopen zaterdag de wedstrijd tussen Fit Boys en ACV wel gewoon door. Met 16 dames, waaronder Martina van dames 2, werd begonnen aan een zware wedstrijd. Fit Boys begon goed, zette ACV goed onder druk en creëerde zo wat mogelijkheden.  Aan de andere kant was ACV zo nu en dan wat dreigend, maar echt gevaarlijk konden ze niet worden. Halverwege de 1e helft kreeg Fit Boys een vrije trap,net buiten de 16. Mariska schoot de bal goed over de muur, maar het geluk ontbrak en via de paal stuiterde de bal weer terug in het veld. Het was uiteindelijk ACV die, tegen de verhouding in, de score opende, via binnenkant paal. Het was even afwachten hoe de dames op deze achterstand zouden reageren, want dat zijn ze niet gewend. De reactie was echter goed en de jacht op de 1-1 werd geopend. Nadat Melany al een paar kansjes had gehad, is de 1-1 ook zeker aan haar te danken. Na een voorzet vanaf de achterlijn (met links!) kopte een ACV speler de bal terug richting eigen doel, waar de keeper niet op had gerekend en de bal klungelig over de doellijn rolde: 1-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Johan gaf de dames nog wat tactische aanwijzingen mee voor de 2e helft, waar hij zelf niet meer bij kon zijn. Gelijk na het fluitsignaal van de goedfluitende scheidsrechter, ging Fit Boys op jacht naar de voorsprong. Er was iemand (noem geen namen, Dominique) zo slim geweest te roepen dat als er binnen 5 minuten gescoord zou worden, de kosten van de geplande feestavond voor haar rekening zouden zijn. Dat leek de dames wel wat en Melany had al vrij snel een goede kans, maar haar schot werd geblokkeerd. Toch kon zij even later als nog na een goede actie vanaf de linkerkant de 2-1 op het scorebord zetten. Helaas is er wat onduidelijk na hoeveel minuten dit precies was… Fit Boys had in ieder geval de gewilde voorsprong en drukte gelijk door. Een lange bal van achteruit werd door een ACV-verdedigster doorgekopt, de bal belandde op de paal en de keeper was niet alert waardoor Francis de bal het laatste zetje over de doellijn gaf: 3-1! Met deze stand leek er niet veel aan de hand, ACV oogde wat gefrustreerd en kon niet echt gevaarlijk worden.

Het leek echter de wedstrijd van de eigen doelpunten te worden. Een niet al te gevaarlijk schot leek een makkelijke prooi van de uitstekend keepende Martina. Bertina probeerde de bal achter met haar voet te blokkeren, en veranderde de bal zo van richting, waardoor Martina geen schijn van kans meer had. ACV werd gesteund door deze aansluitingstreffer en ging daarom op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook bijna, maar het was, niet voor de eerste keer, Martina die de bal uit het doel wist te houden. Na een aantal minuten onder druk te hebben gestaan was het opnieuw Melany die voor bevrijding zorgde. Alweer een goede actie werd door haarzelf gepromoveerd tot treffer. ACV leek hierna gebroken. Fit Boys kon de wedstrijd vervolgens uitspelen. Janine had nog een goede soloactie in huis. Vanaf de cornervlag ongeveer slalomde ze knap tussen wat ACV-verdedigsters door, waarna ze vervolgens keurig Melany bediende die vervolgens van dichtbij de bal snoeihard in het doel werkte. De 5-2 was een feit en de drie punten weer binnen!

De dames hebben nu 21 punten uit 7 wedstrijden en hopen hier volgende week een mooi vervolg aan te geven. Dan staat opnieuw een zware wedstrijd op het programma en wel thuis om 12.30 tegen Zuidlaren. Al het publiek is daarbij meer dan welkom.