De vrouwen van st Beilen / Fit Boys VR1 hebben koploper Musselkanaal met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. In een ontzettend spannende wedstrijd bleken de Beilenaren het meest doelgericht.

Voor Musselkanaal betekende een overwinning in deze wedstrijd een reuzestap naar het kampioenschap. Twee weken geleden werd immers concurrent Ter Apel met 1-0 verslagen en de Groningers hebben  ook nog eens 3 punten in mindering gekregen. Musselkanaal had dan ook aardig wat publiek mee genomen als extra ondersteuning. Doordat Beilen / Fit Boys enkele weken geleden tegen een nederlaag aanliep bij Ter Apel was dit voor de thuisploeg een alles of niets wedstrijd. Bij een gelijkspel of nederlaag waren alle kansen op een mogelijk kampioenschap definitief verdwenen.

Musselkanaal bracht de bal als eerste aan het rollen op een zeer winderig sportpark. Verzorgd opbouwend werd de aanval gezocht. Beilen / Fit Boys nam het echter over en razendsnel was de bal in de 16 van de bezoekers. Astrid Snijder werd bij de 2e paal gevonden, maar de bal ging rakelings naast. Dit bleek het beeld van de 1e helft te worden. Musselkanaal het meeste aan de bal, Beilen / Fit Boys met de grootste kansen. Musselkanaal werd vooral gevaarlijk via vrije trappen die richting doel geslingerd werden. Beilen / Fit Boys vooral via snelle uitvallen, maar ook bij corners. Zo werd er rakelings naast gekopt en volleyde Sanne Kiers een afvallende bal prachtig richting doel. De keeper van Musselkanaal wist er echter een (bijna) even zo mooie redding uit te gooien, waardoor het nog altijd 0-0 stond.

Na de theepauze ging Musselkanaal volle bak vooruit. De ballen werden constant naar voren gepompt en Beilen / Fit Boys had hier in eerste instantie geen antwoord op. De Beilenaren kwamen hierdoor maar moeilijk van eigen helft en werden zo flink terug gedrukt. Ook de wind zorgde een aantal keer voor gevaarlijke momenten, omdat er in de verdediging in het begin een paar keer de bal werd gemist. Toch was het de thuisploeg die in deze fase op voorsprong kwam. De keeper ging onder de bal door bij een corner van Mariska van Dijken waardoor Moniek Brink de bal binnen kon lopen: 1-0.

Hiervoor waren de bezoekers natuurlijk niet helemaal naar Beilen gekomen en dus ging Musselkanaal weer verder, vol op de aanval. Beilen / Fit Boys stond nog steeds compact opgesteld dus werd vooral de lange bal gehanteerd. Net als in de eerste helft waren de dode spel situaties het gevaarlijkst. De bal bleef een aantal keren gevaarlijk hangen in de doelmond, maar Musselkanaal kreeg de bal er maar niet in, tot opluchting van Beilen / Fit Boys. Inmiddels kwam de thuisploeg ook zelf weer wat meer aan voetballen toe, waardoor er kansen kwamen om de wedstrijd te beslissen. Doordat de bal er ook aan de andere kant niet in wilde, bleef het ongemeen spannend.

De scheidsrechter had er ondertussen een zware kluif aan om de wedstrijd goed te blijven leiden. Het publiek van Musselkanaal ging verbaal flink tekeer en er waren (forse) overtredingen over en weer. Toch bleef de leidsman rustig, waardoor het voetbalgevecht door kon gaan. Waar de bezoekers hoopten op een gelijkmaker, daar viel in de 90e minuut de beslissing. Melany de Vries hield bij de achterlijn de bal goed aan de voet, waarna ze de bal ook nog goed voor kreeg. De bal werd in eerste instantie weggewerkt, maar Astrid Snijder wachtte op de afvallende bal en poeierde deze vervolgens over de keeper in de bovenhoek: 2-0. Vreugde en blijdschap aan Beiler zijde en Musselkanaal leek geknakt. Door de vele blessurebehandelingen was er nog de nodige blessuretijd, maar Musselkanaal kwam niet meer over de middenlijn. Sterker nog: Beilen / Fit Boys kreeg nog een paar mogelijkheden op 3-0, maar dit was te veel van het goede geweest.

Door deze overwinning mag Beilen / Fit Boys nog hoop houden op de 1e plaats, maar is daarvoor nog wel steeds afhankelijk van Musselkanaal. Zij zullen in de resterende drie wedstrijden nog minimaal één keer puntverlies moeten lijden, terwijl Beilen / Fit Boys haar resterende zeven (!) wedstrijden dan zal moeten winnen. Nog een flinke kluif dus. Aanstaande maandag staat de eerste van zeven op het programma. Thuis om 19.30 uur wordt er afgetrapt tegen HODO VR1.

Vrouw van de wedstrijd: het complete team.