ST Beilen / FIT Boys VR1 heeft de topper tegen BDE VR1 met 6-2 verloren. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het een spannende strijd. Het ging lange tijd gelijk op, maar na de 3-2 was het verzet gebroken.

De spanning zat er ruim voor de wedstrijd al flink op. Vooraf werd er een gezamenlijke sportmaaltijd genuttigd, welke klaar gemaakt was door leider Johan Boer. Rond kwart voor 1 werd de gang richting Erica ingezet. Eenmaal op het sportpark werd er aan de warming-up begonnen. De laatste tactische bespreking vond plaats en de dames waren er klaar voor.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat er een topper werd gespeeld. Van beide kanten werd er scherp gespeeld en de beleving was groot. Teleurstelling was er dan ook toen BDE de openingstreffer maakte. Beilen / FIT Boys rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. BDE deelde echter de volgende tik uit door de 2-0 te maken.

Ondanks de achterstand bleef Beilen / FIT Boys op zoek gaan naar een doelpunt. Isa Mensing was de verdediging veel te snel af waardoor die geen andere optie zag dan haar te vloeren in de 16: strafschop. Moniek Brink benutte deze waardoor de bezoekers weer terug in de wedstrijd zaten.

Met een 2-1 achterstand werd in de tweede helft de jacht op meer doelpunten voortgezet. Na een handsbal van BDE ging de bal wederom op de stip. Ditmaal ging Isa Mensing achter de bal staan. Ook zij maakte geen fout waardoor de stand weer gelijk was. Beilen / FIT Boys zette vervolgens aan en had de thuisploeg in de tang. Kansen volgden, maar de voorsprong bleef uit. Met snelle voorhoede spelers kwam BDE er echter ook gevaarlijk uit. BDE bleek voor het doel scherper, zij maakten de kansen wel af waardoor het 3-2 werd.

Na dit doelpunt leken de dames van Beilen / FIT Boys geknakt. De wedstrijd had ook fysiek veel gevraagd en de nieuwe achterstand bleek een te grote tik. BDE liep daarna uiteindelijk uit naar 6-2, wat geen goede weergave was van de krachtsverhouding.

Uiteindelijk heeft BDE terecht gewonnen, maar de Tiemco Maat-equipe heeft als team geknokt en gevochten voor wat het waard is. Helaas heeft dit niet tot de 3 punten geleid. Toch kan het team met opgeheven hoofd naar de volgende wedstrijd. Het kampioenschap is even ver weg, maar komende woensdag kunnen de dames de nederlaag alweer van zich af spelen. Dan wacht thuis nummer laatst ACV. Aftrap 19.30 uur.