Goede tweede helft levert de dames 3 punten op

De dames van Fit Boys hebben afgelopen zaterdag een 4-2 overwinning geboekt op SJO JVZ. Na een slechte eerste helt waarin tot twee keer toe tegen een achterstand aan werd gekeken werd de stand in de tweede helft goed omgebogen in het voordeel van de Jumbo Mulder dames. Doelpuntenmakers waren Astrid, Janine (2x) en Marieke.

Na de goede overwinning in de beker werd er vol vertrouwen aan de 2e wedstrijd van de voorjaarscompetitie begonnen. Er werd rustig overgespeeld, zonder echt goed te spelen of grote kansen te creëren. Naar mate de eerste helft vorderde werd het allemaal wat slapper en slordiger en daar wist de bezoekende ploeg van te profiteren door de 0-1 op het scorebord te zetten.

Zo’n tegentreffer zou de dames toch wakker geschud moeten hebben, maar dat viel nog aardig tegen. Astrid wist na een rush vanaf de middenlijn nog wel met een mooie bal de gelijkmaker te noteren (1-1), maar daarna ging er bij Fit Boys opnieuw een hoop fout. Ook de tweede grote kans voor SJO JVZ leverde een doelpunt op: 1-2. Met deze tussenstand werd ook de thee opgezocht.

De stilte in de kleedkamer was veelzeggend, de woorden die gezegd werden voor de hand liggend, dus aan de dames de taak om in de tweede helft te laten zien hoe het wél moest. Er werden een aantal wissels door gevoerd en vanaf het eerste fluitsignaal vlogen de dames op de bal af. Vrijwel direct werd de thuisploeg al gevaarlijker dan het de hele eerste helft geweest was en de gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. Feestvarken Janine trakteerde het team met haar eerste doelpunt van de middag op een verdiende gelijkmaker: 2-2.

Gesteund door deze snelle treffer ging Fit Boys op zoek naar meer, met een gelijkspel werd geen genoegen genomen. Voorin werd er fel gejaagd op de verdedigers van SJO JVZ en bijna iedere tweede bal was voor de dames uit Beilen. Het duurde dan ook niet lang dat de bal opnieuw in het netje lag. Ditmaal was het Marieke die er op de rechterkant vandoor ging en de bal uit een moeilijke hoek in het dak van het doel jaagde: 3-2. In korte tijd werd de achterstond die in de eerste helft opgelopen was dus omgezet in een voorsprong.

Na dit mooie doelpunt gingen de dames rustig verder met het betere spel. De bezoekers kwamen nog sporadisch van eigen helft en wisten niet verder te komen dan wat speldenprikjes van afstand. Aan de andere kant wist Fit Boys het duel niet te beslissen waardoor het nog bijna de hele tweede helft spannend bleef. Janine maakte hier een einde aan door haar tweede van de middag te maken en daarmee de eindstand op 4-2 te bepalen.

De punten bleven uiteindelijk dus in Beilen, doordat in de tweede helft de rug werd gerecht. Door de overwinning gaat Fit Boys aan de leiding in de voorjaarspoule, met een gelijk aantal punten aan Emmeloord. Aanstaande woensdag mogen de Jumbo Mulder dames om 19.00 uur thuis aantreden tegen De Weide, een oude bekende uit de najaarscompetitie. Dan zal weer alles uit de kast getrokken worden om de punten in de pocket te houden.