Door: Maurits Beuling

De Autoservice Tiemco Maat-equipe ontving deze koude en regenachtige zaterdagochtend laagvlieger Eext VR1 op Sportpark Noord-West. Met 11 dames van VR1 en 2 wissels van MO17 (Regina en Ilja) begon trainer/coach Jan Mensing aan de wedstrijd. Tenminste, dat dacht hij. Celena Zantinge bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en moest eerst verzorgd worden. Zo kon Regina Oldenbeuving direct in de basis beginnen als midmid, de plek waar ze ook speelt in MO17.

Het was vanaf het begin af aan wel duidelijk dat ST Beilen/FIT Boys VR1 de bovenliggende partij was. Eext VR1 beperkte zich tot verdedigen en kreeg één kans, maar keepster Rianne Zantinge greep adequaat in. De kansen voor de Jumbo Mulder-dames waren legio. Astrid Snijder raakte de lat en Elise Boele raakte vol de paal. Na een prima aanval over rechts kon Annelotte Hilhorst binnentikken met links, maar deed dit met rechts en miste het doel. Toch kwam na een half uur spelen de ST Beilen/FIT Boys VR1 meer dan terecht op 1 – 0. Elise Boele n viel geblesseerd uit met een tand door de lip en wat bloed en toen mocht 2e MO17-speelster Ilja Beuling ook invallen. Nog voor de rust werd de 2 – 0 op het scorebord gezet en dat werd de ruststand.

Na de rust bleef de Autoservice Tiemco Maat-ploeg op de helft van Eext spelen en kon keepster Rianne zich beperken tot enkele terugspeelballen. En er kwamen ook weer veel kansen, maar of het vizier stond niet op scherp of er werd te lang getwijfeld voordat er geschoten werd. Lang bleef het 2 – 0, maar uiteindelijk viel de meer dan terechte 3 – 0 en dat was ook de eindstand. Als alle kansen er in waren gegaan, had de ploeg van trainer/coach Jan Mensing de dubbele cijfers gehaald. Nu bleef dit Eext bespaard en bleef de schade beperkt, maar bleven de 3 punten wel in Beilen.

11 maart wacht de return in Eext. Om 14:30 uur trappen beide teams dan weer af.