ST Beilen / FIT Boys VR1 heeft zaterdagmiddag een eenvoudige overwinning op Eext geboekt. Twee weken na de heenwedstrijd in Beilen (3-0), waren de Beilenaren ook op bezoek bij Eext de baas. Op een mooie zonnige voorjaarsmiddag zorgden doelpunten van Elise Boelen (2), Sanne Kiers (2) en een eigen doelpunt voor een 5-0 overwinning.

De ploeg van nieuwbakken trainer Edwin Guchelaar had onder meer als doel mee gekregen om binnen een kwartier te scoren. Beilen / FIT Boys had vanaf het eerste fluitsignaal de overhand en speelde net als twee weken eerder vooral op de helft van Eext. Het ging op zoek naar de eerste goal, maar verder dan een paar speldenprikjes kwam de ploeg in eerste instantie niet. Totdat de bal na een mooie aanval over vele schijven voor de voeten van Sanne Kiers terecht kwam. Kiers twijfelde niet en schoot, binnen het kwartier, raak: 0-1.

Na dit doelpunt bleef Beilen / FIT Boys op zoek gaan naar meer doelpunten. Er werden verschillende kansen gecreƫerd en er werd achterin weinig weggegeven. Net als in de vorige wedstrijd werden er kansen gemist, maar toch werd er in de eerste helft nog driemaal gescoord, waardoor er in de rust een 0-4 stand op het scorebord stond.

Niets leek in de tweede helft een grote uitslag in de weg te staan. Het liep echter anders. Eext kwam feller uit de kleedkamer dan Beilen / FIT Boys en werd meerdere malen gevaarlijk. Rianne Zantinge was ondanks het weinige werk in de eerste helft scherp en geconcentreerd en wist mede daardoor haar doel schoon te houden. De storm direct na rust van Eext ging langzaam liggen, maar het spel van de bezoekers uit Beilen bleef slordig. Het niveau van de eerste helft werd niet meer bereikt, maar er werd nog wel eenmaal gescoord waarmee de eindstand op 0-5 kwam.

Volgende week komt rode lantaarndrager ACV op bezoek in Beilen. ACV is in de winterstop (tijdelijk) versterkt met een aantal speelsters van BSVV, waardoor het onvoorspelbaar is hoe de ploeg voor de dag zal komen. Beilen / FIT Boys zal hoe dan ook aan de bak moeten om in de race te blijven voor het kampioenschap.