ST Beilen / FIT Boys VR3 heeft maandagavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen Smilde ’94. Op het kunstgrasveld in Smilde wisten de dames een mooie 0-3 overwinning binnen te halen.

Vorig seizoen speelden de teams ook al eens onderling tegen elkaar, toen was Smilde met 4-1 te sterk. Beilen / FIT Boys  is echter inmiddels alweer een jaar verder en dat is terug te zien in het veld. In de eerste helft werd er nog wat onwennig gereageerd op de ruimte die geboden werd. In de competitie kwam de ploeg tegen de veel sterkere teams namelijk niet veel verder dan verdedigen.

Met nog 0-0 op het scorebord werd er begonnen aan de tweede helft. Beilen / FIT Boys kroop nog wat meer uit schulp en kwam via Jessica van der Bijl op voorsprong. Luttele minuten later werd de voorsprong verdubbeld door Marlies Abbes, die goed diep gestuurd werd.

Smilde ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Qua veldspel deed de thuisploeg namelijk zeker niet onder voor Beilen / FIT Boys, maar ze wisten de bal niet voorbij keeper Judith Haak te krijgen. Uiteindelijk werd het via een eigen doelpunt nog 0-3. Een goede uitslag en een mooie opsteker richting de voorjaarscompetitie, die aanstaande vrijdag van start gaat.