Op een doordeweekse avond heeft de Jumbo Mulder-equipe een moeizame overwinning binnen gehaald tegen Weiteveense Boys VR1. Na een 1-0 voorsprong in de eerste helft, werd er in de tweede helft een stuk meer gescoord: 4-2. Doelpuntenmakers Elise Boelen, Isa Mensing (2x) en Joanne Nederhoed.

Vanaf de aftrap lieten de bezoekers uit Weiteveen merken dat ze niet voor niets helemaal naar Beilen waren afgereisd. Er werd flink gejaagd en de duels werden niet geschuwd. Dit leverde Weiteveense Boys ook een aantal kansen op. Aan de andere kant kreeg ook Beilen / Fit  Boys een aantal kansen, maar de doelpunten waren spaarzaam in de eerste helft, mede door goed optreden van Rianne Zantinge. Uiteindelijk kwam de thuisploeg op voorsprong, via een doelpunt van Elise Boelen.

In de rust werd benadrukt dat een wervelwind van de kant van Weiteveen verwacht mocht worden. De bezoekers waren absoluut niet tevreden met de achterstand en lieten in de eerste helft al een aantal keren zien best aardig te kunnen ballen. Tegen de verwachtingen in was het vervolgens juist Beilen / Fit Boys die een klap uitdeelde. Binnen een minuut of 3 na rust sloegen de Beilenaren via Isa Mensing tweemaal toe waardoor het ineens 3-0  stond in een verder spannende wedstrijd.

Weiteveense  Boys leek hierdoor even helemaal van slag. Het voetbalde daardoor in het begin van de tweede helft een stuk makkelijker voor Beilen / Fit Boys. De bezoekers gaven echter niet helemaal op en werden weer in het zadel geholpen door allereerst een eigen doelpunt van Ylona Nap, die een voorzet vanaf de zijkant in eigen doel werkte. Vervolgens ging ook Rianne Zantinge nog in de fout waardoor het zo ineens weer 3-2 stond.

Wat volgde was een zinderende slotfase waarin scheidsrechter Johan Boer zijn handen vol had aan de dames die er een heus gevecht van maakten. Vliegende tackles en stevige duels maakten dat hij ogen tekort kwam. Joanne Nederhoed deelde uiteindelijk de genadeklap uit door op snelheid haar tegenstander te verslaan en de keeper kansloos achter te laten: 4-2. Helaas was het voor haar wel een duur doelpunt, ze werd geraakt door de keeper en moest het veld noodgedwongen verlaten met een blessure. Het is even afwachten hoe ernstig de blessure is, maar te hopen valt dat ze snel weer op het veld staat. Het zou uiteindelijk bij 4-2 blijven.

Komende zaterdag staat er een heuse derby op het programma. Om 12.45 uur ontvangt VR1 de buurvrouwen van VKW VR1. Jarenlang werd deze derby alleen in de poulefase van de beker gespeeld. Door promotie van VKW naar de 4e klasse wordt de wedstrijd nu voor het eerst als competitiewedstrijd gespeeld. VKW doet het als nieuwkomer vooralsnog keurig met een 6e plaats op de ranglijst. Beilen / Fit Boys behoudt na de overwinning op Weiteveense Boys de 3e plaats in bezit. Het beloofd dus een mooie wedstrijd te worden.