Na de 16-0 overwinning van vorige week, heeft ST Beilen/FIT Boys VR1 het deze week iets rustiger aan gedaan. Op een warme en benauwde zaterdagmiddag werd het 6-0 tegen SJO ZVC ’14 VR1. De doelpunten werden gemaakt door Mariska van Dijken (3x), Moniek Brink (2x) en Sanne Kiers.

De dames van trainer/coach Edwin Guchelaar hadden dezelfde opdracht gekregen als een week eerder: een 3-0 voorsprong bij de rust. De thuisploeg kende wat dat betreft opnieuw een vliegende start. Al na 35 seconden kon Moniek Brink alleen op de keeper af na goed druk zetten van Mariska van Dijken: 1-0. Niet veel later ging Joanne Nederhoed op snelheid een aantal tegenstanders voorbij en zette ze vanaf de achterlijn goed voor. Mariska van Dijken was goed naar binnen gekomen en rondde keurig af: 2-0.

Het combinatie spel zit er de laatste weken goed in bij de Tiemco Maat-equipe wat ook nu weer regelmatig tot goede kansen leidt. Ook de middenvelders komen hierdoor regelmatig in het vijandelijke strafschopgebied. Zo ook Annelotte Hilhorst, die vorige week al een aantal keren wist te scoren. Dit keer een mooie assist op Moniek Brink die de bal bij de eerste paal binnen wist te schieten. Helaas wel ten koste van een blessure. Maar de doelstelling was binnen het half uur alweer gehaald.

Vervolgens kreeg Beilen/FIT Boys liefst 7 (!) corners achter elkaar. Dit leidde tot hachelijke momenten voor het doel van ZVC, maar mede dankzij knap keeperswerk ging de bal er niet in. Even later zag de keeper er iets minder goed uit, toen Sanne Kiers de bal van afstand laag in de korte hoek schoot: 4-0.

Met één wissel ten opzichte van de eerste helft werd er begonnen aan de tweede helft. Het spel was wat rommelig, maar toch werden er ook na rust verschillende kansen gecreëerd. Mariska van Dijken maakte haar tweede van de middag en zette de Beilenaren zo op een 5-0 voorsprong. Gelegenheidsspitss Martina Boer kreeg ook een aantal kansen, maar doelpunten voorkomen is toch meer haar ding dan ze te maken.

Ondertussen werd er aardig doorgewisseld. Ook werd er wat gewisseld van posities waardoor bijvoorbeeld ook Isa Mensing zich weer wat meer met de aanval mocht bemoeien. Dit leverde een grote kans op, maar doordat ze te lang wachtte wist de keeper een doelpunt te voorkomen. Toch werd het ook nog 6-0. Van Dijken is goed op dreef de laatste wedstrijden en maakte haar derde doelpunt van de middag. Joanne Nederhoed was ook nog dicht bij een treffer, maar met haar snoekduik a la Van Persie miste ze maar net de bal en dus bleef het bij 6-0.

Doordat BDE haar wedstrijd heeft gewonnen is dat team nu officieel kampioen. Met nog één wedstrijd te gaan staat Bilen/FIT Boys op een derde plaats. Een overwinning in de laatste wedstrijd zou een tweede plaats opleveren.