Door Astrid Snijder
Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen ST NKVV/Germanicus/CSVC VR1 op het programma. De meiden hadden wat recht te zetten. In de eerste seizoenshelft werd als eens 5-0 van hen verloren en ook de bekerwedstrijd van 2 week geleden was er eentje om snel te vergeten. Zonder trainer, maar onder leiding van Jan Mensing, Johan Boer en Sander van der Woud gingen de vrouwen het veld op. Ze moesten vandaag bewijzen dat ze wel degelijk kunnen voetballen.
Aangezien de tegenstander dezelfde kleuren draagt als de nieuwe tenues van ST Beilen/FIT Boys, konden de dames vandaag niet voetballen in hun nieuwe shirts van autoservice Tiemco Maat en Jumbo Mulder. Voor één keer mochten we weer de oude shirts aan.
Direct vanaf het begin werd er gestreden en al snel wist Elise Boelen de bal in de goal te schieten waardoor de stand op 1-0 kwam. De toon was gezet. De Beilense dames waren scherp en fel. Na een voorzet van Elise Boelen wist Joanne Nederhoed de 2-0 neer te zetten. Met deze stand ging men de rust in.
In de 2e helft moest dit vast worden gehouden. De tegenstander raakte gefrustreeerd en probeerde haar tactiek aan te passen. De tweede helft van de wedstrijd was bij vlagen zenuwslopend met enkele vrije trappen, discussies met de scheids en felle duels. De bezoekers gaven niet zomaar op en wisten de stand op 2-1 te zetten. Opgelucht waren de dames uit Beilen dan ook toen de 90 minuten voorbij waren. Ze hadden de taak om zich vandaag te bewijzen en dat hebben ze als team vandaag zeker gedaan. Door deze eindstand blijft ST Beilen/FIT Boys in de race voor het kampioenschap.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Eext op het programma. Er wordt om 12.45 uur gespeeld om Sportpark Noord West.