1. Door: Jurjen Boer

Wat als…? Het is een vaak gebruikte uitdrukking wanneer men denkt aan een nét niet realistische gebeurtenis. En vaak wordt deze term in de sportwereld gehoord in de nabeschouwingen na een teleurstellende prestatie. Wat als Casillas z’n dikke teen niet had uitgestoken in Johannesburg…? Wat als Kruiswijk niet in de sneeuw gevallen was…? En zo zijn er nog wel meerdere te verzinnen.

Op de Nederlandse televisie verscheen een aantal jaar geleden een gelijknamig programma waarin deze niet realistische gedachtes in komische sketches werden getoond. Op deze zaterdagmiddag lag in Assen een kant-en-klaar scenario klaar, wat naadloos in het programma zou passen. Wat als GVAV-Rapiditas VR2 niet halverwege het seizoen aan de competitie was toegevoegd? Dan stond zaterdag 28 mei 2016 voor zowel ACV VR2 als ST Beilen/Fit Boys VR2 rood omcirkeld in de agenda, want dan zou op het Sportpark Stadsbroek in Assen de kampioenswedstrijd plaats vinden tussen de ploegen uit Assen en Beilen. Het zou een titanenstrijd moeten worden, gespeeld op het hoofdveld van ACV. Onder het oog van honderden toeschouwers en de camera’s van FOX Sports zou de beslissing om de titel in de 5e klasse deze middag moeten vallen. Ware het niet dat GVAV-Rapiditas vlak voor de winterstop een stokje voor dit scenario stak. Zei werden aan de competitie toegevoegd en bleken als snel een geduchte concurrent. Zo geducht dat de titanenstrijd deze middag ‘slechts’  een strijd werd om plek twee. De Groningers zouden deze middag kampioen worden.

De wedstrijd begon van beide kanten rommelig. Op het kleine veld hadden beide teams moeite om goed lopende aanvallen op te zetten. De ruimtes op het middenveld waren klein en wanneer een diepe pass naar voren werd gegeven, kwam deze al snel bij de keeper uit. Zo ploeterde beide teams de eerste helft door zonder echt veel kansen te creëren. De 0-0 ruststand was dan ook niet meer dan verwonderlijk.

In de rust, toen Rianne Wolters als aanvoerder keurig haar medespelers voorzag van een bekertje ranja, werden een aantal omzettingen gedaan en medegedeeld dat er beter om gegaan moest worden met de beperkte ruimte. En dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want in de tweede helft kwam dit het spel meer ten goede. Al snel wist Beilen/Fit Boys de openingsgoal te maken. De bal werd maar weer eens achter de verdediging gelegd en Willeke reageerde als spits attent en wist de bal keurig over de Asser goalie heen te spelen, 0-1. Luid gejuich klonk vanaf de zijlijn, inmiddels waren de dames van GVAV in Assen gearriveerd. Bij puntverlies van ACV zouden zij kampioen worden.

Ook ACV beet iets meer van zich af in de tweede helft en werd voor de goal ook gevaarlijker. Martina stond een paar keer goed in de weg. Halverwege de tweede helft kon ze echter niet voorkomen dat ACV op gelijke hoogte kwam. Door een fout van haarzelf gaf ze ACV via een strafschop de kans om terug te komen in de wedstrijd. De strafschop werd feilloos binnen geschoten, Martina was kansloos.

Nog geen 5 minuten later had Beilen/Fit Boys alweer orde op zaken gesteld. Vanuit een corner stond Marieke bij de tweede paal helemaal vrij en wist de bal vanuit de lucht in het doel te krijgen, en bracht hiermee VR2 weer op voorsprong.

Deze voorsprong zou het deze wedstrijd ook niet meer uit handen geven. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het laatst op z’n fluit en gaf hiermee de 3 punten aan ST Beilen/Fit Boys VR2. Door deze 3 punten heeft Beilen/Fit Boys de strijd om de tweede plaats (voorlopig) gewonnen. A.s. woensdag zullen de dames nog 1x keer de voetbalschoenen aan moeten trekken. Dan kan thuis tegen Annen VR1 definitief beslag gelegd worden op de tweede plaats. Aanvang 19:30 uur op het eigen Sportpark Noordwest. Felicitaties voor het kampioenschap gaan uit naar GVAV-Rapiditas VR2.

Vrouw van de wedstrijd: Rianne Wolters