Voor de winterkampioen van de 5e klasse ST Beilen/Fit Boys VR2 stond eindelijk weer een wedstrijd op het programma. Nadat vorige week de thuiswedstrijd tegen ACV VR2 was afgelast, reisde VR2 deze zaterdagmiddag af naar Loon om daar op het kunstgras te spelen tegen LEO (Loon) VR1. LEO is net als ST Beilen/Fit Boys VR2 één van de titelkandidaten en zo stond er voor VR2 dus meteen een belangrijke wedstrijd op het programma. Voor de winterstop speelde beide ploegen ook al tegen elkaar en wonnen de Beiler dames nipt met 3-2.

Beilen/Fit Boys pakte aan het begin van de wedstrijd gelijk het initiatief en liet het zien waarom zij de winterkampioen zijn geworden. Duels werden gewonnen en ook probeerde het met combinatievoetbal leuke aanvallen op te zetten. De dames kregen van LEO veel ruimte op het middenveld en zo kon de bal goed rond gaan. Nadat in het begin al een paar kleine speldenprikjes waren uitgedeeld, sloeg Beilen/Fit Boys na een kwartier toe. Na wat gefrommel wist Nikki de bal te veroveren en stuurde de bal direct richting de inmiddels al diepgaande Marieke. Marieke leek in eerste instantie de bal de hard voorbij de keeper te spelen, maar met haar snelheid wist ze het nog goed te herstellen en opende de score, 0-1.

Na de eerste 15 à 20 minuten zakte het bij ST Beilen/Fit Boys iets in. Het gaf net even iets te veel ruimte weg waardoor LEO (Loon) meer aan het voetballen toe kwam. Ook kreeg de thuisploeg steeds meer kansen en het lukte de Beiler verdediging dan ook niet om ze van het scoren af te houden. De spits van LEO kreeg net te veel ruimte, waardoor ze kon aanleggen en Willeke wist te verschalken. Maar de koppies gingen niet hangen aan Beiler kant. Sterker nog, een minuut later bracht Isa VR2 al weer op voorsprong. Na goed doorzetten van de voorhoede spelers van Beilen/Fit Boys, kreeg zij de bal voor haar voeten en kon zo vrij inschieten, 1- 2. Met deze stand gingen beide ploegen ook de rust in.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet veel. In het begin was het wederom Beilen/Fit Boys die het initiatief had. Ondanks de wat mindere weersomstandigheden bleef Beilen/Fit Boys het middels combinatievoetbal proberen om de score uit te breiden. Regelmatig werden de snelle buitenspelers Marieke en Isa weggestuurd, maar het lukte VR2 niet om de keeper te passeren. LEO (Loon) mocht hiermee blijven hopen op een punt. LEO (Loon) deed daarom het laatste kwartier nog een extra stapje erbij.

Bij de dames van Beilen/Fit Boys ging langzamerhand het kaarsje uit. De vermoeidheid sloeg in de benen en het team had moeite om dezelfde strijd van de eerste 20 minuten van zowel de eerste als tweede helft door te zetten. LEO (Loon) zocht elke keer met een diepe bal de ruimte in hun snelle spitsen en was hiermee de verdediging van Beilen/Fit Boys te snel af. Helaas wist LEO (Loon)  ongeveer 10 minuten voor tijd hiervan te profiteren. Opnieuw werd de bal in de diepte gestuurd achter de laatste lijn van Beilen/Fit Boys. Door een communicatiefout achterin en wat geluk voor de spits van LEO rolde de bal over de doellijn, 2-2. Na deze gelijkmaker probeerde VR2 het nog wel, maar het mocht niet meer baten en moet het tevreden zijn met een punt.

Ondanks het misschien wat teleurstellende punt, kan VR2 terug kijken op een prima wedstrijd waarmee met vertrouwen verder kan gaan in de tweede helft van de competitie. Vertrouwen dat het nodig zal hebben in de race om de titel. In deze titelrace is concurrent en tevens koploper ACV VR2 de volgende tegenstander. Niet volgende week, maar 5 maart a.s. zal ST Beilen/Fit Boys VR2 op het eigen Noord-West aantreden tegen de dames uit Assen. Kom de dames steunen in deze clash in de 5e klasse, aanvang 14:30 uur. Tot dan!

Vrouw van de wedstrijd: Annebel Cats