Fit Boys DA1 houdt zich een helft lang knap staande, maar verliest uiteindelijk ruim

De dames van Fit Boys zijn de tweede competitiehelft met een 1-6 nederlaag begonnen. Na een keurige eerste helft (1-1), liep Noordscheschut na rust vrij gemakkelijk uit. Het doelpunt van Fit Boys kwam op naam van Wendy.

Na een extra lange winterstop stonden de dames te trappelen om te mogen beginnen aan de tweede seizoenshelft. Door een aantal langdurige blessures waren Yoelle, Chantal en Wendy toegevoegd aan de selectie.

Door de personele problemen werd er gestart met een zeer ongebruikelijke opstelling. Toch begon Fit Boys goed aan de wedstrijd. Verdedigend stond het goed en er kon zo nu en dan ook aan aanvallen gedacht worden. Het uitblijven van een doelpunt van Noordscheschut leidde tot wat frustraties bij de bezoekende ploeg en ook werden zij niet blij van de speldenprikjes die Fit Boys uitdeelde.

Uiteindelijk kwam Noordscheschut dan toch op een 0-1 voorsprong. Er werd achterin niet kort genoeg gedekt en de bal werd in het dak van het doel geschoten. Kort na dit doelpunt kreeg Noordscheschut nog een grote kans op 0-2, maar de inzet werd ternauwernood gekeerd. In plaats daarvan was het juist Fit Boys die scoorde. Door goed druk zetten van de aanvallers ging de keeper van de bezoekers in de fout en dit werd direct afgestraft door Wendy, die de bal alleen nog maar binnen hoefde te lopen: 1-1. Na deze gelijkmaker kwam Fit Boys in de eerste helft niet meer in de problemen en zo werd met een knappe gelijke stand de rust gehaald.

Hoewel er nog op gehamerd was in de rust om vooral geconcentreerd en scherp aan de tweede helft te beginnen was dit niet terug te zien. De verdediging stond vrijwel direct onder druk. Noordscheschut kreeg meerdere corners en vanuit één van die corners werd de 1-2 binnen gekopt. Niet veel later werd het opnieuw vanuit een corner ook nog 1-3.

Door deze snelle tegentreffers gingen de koppies wat hangen, wat ook terug te zien was in het spel. Noordscheschut kreeg meer ruimte om te voetballen en dat werd direct benut. Fit Boys werd af en toe nog wat gevaarlijk met lange ballen, maar tot een echte doelpoging kwam het helaas niet. Noordscheschut wist nog eenmaal uit een corner te scoren en maakte ook nog twee ‘velddoelpunten’, waardoor de eindstand op 1-6 kwam te staan.

De uitslag had niet zo hoog hoeven uitvallen, maar gezien de omstandigheden biedt deze wedstrijd voldoende aanknopingspunten voor de komende weken. Komende zaterdag staat het belangrijke degradatieduel met SVZ op het programma en een week later wacht Zweeloo.