De overwinningen worden dit seizoen aaneen geregen door VR1, maar dubbele cijfers werden er nog niet gehaald. Vastberaden om Musselkanaal en Ter Apel het vuur aan de schenen te leggen in de tweede seizoenshelft, werd Hollandscheveld naar de slachtbank geleid. Elise Boelen werd topscoorder van de middag met 4 doelpunten, de andere doelpunten werden gemaakt door Isa Mensing (3x), Sanne Kiers (2x), Melany de Vries en Mariska van Dijken.

Net als vorige week begonnen de vrouwen sterk aan de wedstrijd. De eerste kans kwam ook al weer snel, maar werd door Isa Mensing net naast getikt. Toch duurde het niet lang voordat de Beilenaren op voorsprong kwamen, Sanne Kiers schoot beheerst de 0-1 binnen. Ook de 0-2 kwam op haar naam. Er werd over het hele veld goed voetbal op de mat gelegd. Het spel speelde zich constant af op de helft van Hollandscheveld. Door doelpunten van Isa Mensing, Melany de Vries en Elise Boelen stond er bij rust een 0-5 stand op het denkbeeldige scorebord.

Met de wind in de rug moest er in de 2e helft jacht gemaakt worden op de ‘10’. De dames hebben er namelijk een handje van om bij een ruime voorsprong de teugels wat te laten vieren, maar niet vandaag. Van de eerste tot de laatste minuut werd er gestreden en ondanks de voorsprong werd de tegenstander constant opgejaagd. Keeper Martina Boer, terug van een hersenschudding, heeft werkelijk geen enkele redding hoeven te verrichten. Er kwam geen enkel gevaar van de thuisploeg af. Het meest dreigende was balbezit rond de middenlijn. Een van de mooiste doelpunten van de middag werd de kopbal van Mariska van Dijken bij de 2e paal, na een lange voorzet van Melany de Vries.

Het resultaat hiervan was na ca. 85 minuten voetbal aan 0-9 tussenstand. En de dames? Nog niet tevreden. Dus werd het doel van Hollandscheveld wederom meermaals onder vuur genomen. Aan Isa Mensing de eer om de 10e van de middag te maken. Elise Boelen deed er vervolgens nog een schepje bovenop voor de 0-11. De wil om de score zo hoog mogelijk te laten uitvallen werd geïllustreerd door de felle protesten als het ging om wel/geen corner en wel/geen buitenspel.

Aan het eind van de rit dus een prima uitslag, wat met goed voetbal behaald werd. Volgende week de volgende uitdaging: de bekerwedstrijd tegen het onbekende SIOS uit Sauwerd. Uiteraard weer afhankelijk van het weer, maar de wedstrijd staat gepland om 12.45 uur, op het eigen sportpark Noord-West.

Vrouw van de wedstrijd: Mariska van Dijken