St Beilen / Fit Boys VR1 is scherp uit de winterstop gekomen. Er werd goed gevoetbald en zonder al te veel moeite werd er in de eerste helft uitgelopen naar een 3-0 voorsprong. In de tweede helft kwamen er nog eens 3 bij en zo werden de doelpunten mooi verdeeld over de wedstrijd.

Al binnen een minuut lag de bal voor de eerste keer in het doel. SJO ZVC ’14 had de bal nog niet eens in bezit gehad, toen een goed lopende aanval voor Isa Mensing keurig werd afgerond. De Beiler vrouwen bleven vervolgens goed druk houden en creëerden zo diverse mogelijkheden. Nadat er hands was gemaakt binnen de 16, mocht Moniek Brink vanaf 11 meter aanleggen voor de 2-0. Daar was een beetje geluk bij nodig, maar de bal zat er in.

Beilen / Fit Boys bleef in het vervolg lekker combineren en wist elkaar goed te vinden. Bij balverlies werd er goed druk gezet en zo kwamen de bezoekers er maar moeizaam uit. Eenmaal wisten ze er wel door te komen maar stompte gelegenheidskeeper Willeke de Boer de bal keurig naar de zijkant. Het spel speelde zich in de eerste helft verder voornamelijk op de helft van ZVC af. Sanne Kiers speelde goed en zette haar tegenstander een aantal keer mooi te kijk. Het was niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens effectief. Een goede bal op Elise Boelen werd op waarde geschat en gepromoveerd tot doelpunt: 3-0. Tevreden werd na 45 minuten de thee op gezocht.

In de tweede helft leek het allemaal iets stroever te gaan. Op zich ook niet heel vreemd, er was in de eerste helft al behoorlijk met krachten gesmeten. Toch waren er ook in de tweede helft mooie doelpunten te bewonderen. Zo werd Joanne Nederhoed weer eens gelanceerd, waarna ze keurig in de verre hoek raak schoot. Melissa Kiers wist als versterking vanuit MB1 ook haar kwaliteiten te tonen. Nadat ze al een aantal keren dicht bij een doelpunt was geweest, wist ze met een mooi wippertje de 5-0 te maken.

Ondertussen bleef het grotendeels eenrichtingsverkeer. Willeke de Boer werd nog eens een bal gegund door middel van een terugspeelbal, maar verder eigenlijk ook niet. Of er moest een lange bal van ZVC door schieten. Zonder in de tweede helft nou echt groots te spelen controleerde de thuisploeg de wedstrijd volledig. De 6-0 van Sanne Kiers maakte dat het publiek de handen nog maar eens kon warm klappen. En dat was op deze koude zaterdag geen overbodige luxe.

Volgende week gaan de vrouwen op jacht naar de volgende 3 punten. Dit moet dan gebeuren op bezoek bij Hollandscheveld VR2.

Vrouw van de wedstrijd: Leah Schans