ST Beilen / FIT Boys VR1 heeft ook het tweede beker duel van dit seizoen verloren. Uit bij VAKO / Tynaarlo VR1 werd het 4-1. Het enige doelpunt aan Beiler zijde werd gemaakt door Joanne Nederhoed.

Door vele blessures werd er wederom een afwijkend elftal de wei ingestuurd zaterdag middag. Keeper Rianne Zantine stond nota bene in de spits. Dat deed zij overigens zeer verdienstelijk. Na een onrustige warming up, de kleding bleek niet te zijn gewassen, had Beilen / FIT Boys ook in het veld een valse start. Al binnen 5 minuten keek het onnodig tegen een achterstand aan. Na ruim een kwartier kwamen de Beilense dames iets beter in het spel, maar erg soepel ging het allemaal nog niet. Toch waren er diverse te noteren aan beide zijden. Sanne Kiers was nog het dichtste bij een doelpunt met een knal op de lat.

Er werd gespeeld op het scherpst van de snede, wat her en der tot irritaties leidde op het veld. Hier werd goed op gereageerd door Beilen / FIT Boys en de jacht op de verdiende gelijkmaker ging verder. Het was echter de thuisploeg die kort na rust de voorsprong verdubbelde. Ook daar lieten de bezoekers zich niet door van de wijs brengen en er werd verder geknokt. Dit resulteerde in de aansluitingstreffer via Nederhoed die een corner binnenkopte.

Een goed resultaat lag weer binnen handbereik. Kansen kwamen er ook, een kopbal van Moniek Brink werd van de lijn gehaald, Elise Boelen raakte de paal. Zoals het voetbal gezegde luidt: als ie aan de ene kant niet valt, valt ie aan de andere kant. En dus viel in plaats van de gelijkmaker de 3-1. Via een zondagsschot werd het ook nog 4-1.

De thuisploeg was deze wedstrijd duidelijk efficiënter en hield dus de 3 punten in huis. Volgende week speelt de ploeg uit tegen MKV ’29 VR1 in Leeuwarden. Daarna zullen de dames klaar moeten zijn voor de 3e klasse, als op 23 september de competitie begint.