Door: Maurits Beuling

De Tiemco Maat-/Jumbo Mulder-equipe speelde de eerste competitiewedstrijd in de 3e klasse thuis tegen Oranje Nassau VR4. De naam zegt het al, deze dames spelen ook in Oranje en zo moesten de dames in de reserveshirts spelen. Na 20 minuten spelen wist de ploeg van trainer/coach Edwin Guchelaar wat het is om in de 3e klasse te spelen. Oranje Nassau VR4 had al twee keer gescoord en voetbalde en combineerde prima (0 – 2). De eerste helft veranderde deze stand niet.
De 2e helft was er sprake van meer gelijkwaardigheid en naarmate de 2e helft vorderde ging ST Beilen/FIT Boys VR1 meer risico nemen. Dit betekende meer druk op het doel van Oranje Nassau, maar ook kansen voor de tegenstander. Enkele 100%-kansen werden door Oranje Nassau niet benut en zo leefden de dames nog. De druk werd verder opgevoerd en Astrid Snijder en Marieke Rijnders kregen goede kansen op de aansluitingstreffer. De bal wilde er niet in. Ook schoten van afstand van Mariska van Dijken en Sanne Kiers misten doel. Toch kwam de aansluitingstreffer en dat was niet meer dan terecht (1 – 2). De Tiemco Maat-/Jumbo Mulder-equipe drukte nog door en wisselde op het laatst nog en bracht twee MO17-meiden in het veld (June en Ilja). Met zeer aanvallend spel werd geprobeerd de gelijkmaker te forceren. De tijd was te kort en zo bleef de stand 1 – 2 en dat werd na het laatste fluitsignaal de eindstand. Jammer, met een beetje meer geluk en precisie had er wel een punt ingezeten.
Zaterdag 30 september speelt ST Beilen/FIT Boys VR1 uit om 14:30 uur tegen Emmeloord VR1.