Fit Boys DA1 – SVZ DA1

Na de terechte nederlaag van vorige week bij de dames uit Zeijen, kregen we ze deze week thuis op bezoek. Een mooie gelegenheid dus om sportieve revanche te nemen op het collectieve falen van vorige week.

Door wat afwezigen en nieuwe speelsters waren er een aantal aanpassingen in het team, en kwamen we tot de volgende opstelling: Moniek op doel, Kelly rechtsachter, Bertina laatste man, Dominique voorstopper en Leola linksachter. Marell linkshalf, Marianne mid-mid en Sandra rechtshalf. Nousjka rechtsvoor, Mariska in de spits en Yvonne linksvoor. Annelies, Lisanne, Jolanda en Mischa begonnen op de bank.
Vanaf het begin speelden we al een stuk beter in vergelijking met vorige week. De opbouw werd rustig van achter uit verzorgt en de passes kwamen goed aan. Ook bij balverlies werd er goed omgeschakeld waardoor we vaak snel de bal weer heroverde.
Dit goede spel resulteerde al in wat kansjes, maar helaas kwamen we niet tot doelpunten.  Aan de andere kant kwam SVZ een paar keer aan de zijkanten door, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Fit Boys wist de rust te bewaren en zo kwam het dat Mariska met een man in haar rug alleen op de keeper af mocht en de bal goed over haar heen schoot. Waar een aantal speelster al dacht aan een bal die over ging, verdween de bal juist prachtig onder de lat in het doel: 1-0!  Door dit doelpunt groeide het vertrouwen en besef dat we hier toch echt wel de 3 punten konden pakken. Het spelbeeld bleef hetzelfde, beide kanten wat mogelijkheden, maar wederom waren er niet echt kansen. Het was Mariska die een corner goed voor het doel slingerde en onze kopspecialist Dominique die haar hoofd goed tegen de bal zette en onhoudbaar binnen kopte: 2-0. Vervolgens kwam Lisanne in het veld voor de geblesseerde Kelly.  Vlak voor rust kreeg SVZ nog wat kansen en vrije trappen. Het gevaarlijkst werden zij nog vanuit een corner, maar hun inzet werd gekeerd en de goed fluitende scheids vond het tijd voor de rust.

Tijdens de thee werden wat aanpassingen doorgevoerd. Annelies kwam linksvoor te spelen, Jolanda in de spits. Mariska verhuisde daardoor naar rechtshalf en de inmiddels ingevallen Misha naar rechtsachter.
De 2e helft gingen we weer verder waar we in de 1e helft gebleven waren. De bal lekker rondtikken en vooral zorgen dat SVZ niet gevaarlijk kon worden. SVZ kwam nog wel een paar keer aan de zijkanten door, maar werden door onze backs ver genoeg naar de zijkant verdreven waardoor hun schoten vaak richting misten.  Halverwege de 2e helft leek de energie bij Fit Boys wat weg te raken, waardoor SVZ weer wat gevaarlijker kon worden. We herpakten ons echter op tijd, waardoor Mariska weer eens er vandoor ging met de bal en koeltjes voor de 3-0 en dus de beslissing zorgde. Aan de kant van SVZ waren ze meer bezig met elkaar dingen verwijten dan voetballen, waardoor de wedstrijd voor Fit Boys uiteindelijk vrij simpel uit gespeeld kon worden. We kregen nog 2 goede kansen via Jolanda en Annelies, maar een 4e doelpunt zat er helaas niet meer in. Al met al een goede wedstrijd van onze kant, met als belangrijkste verschil met vorige week de rust die er over het veld was om goed op te bouwen en de scherpte om  de tegenstander geen ruimte te geven door kort op de man te verdedigen.

Door deze overwinning blijven we volop in de strijd om de 2e plaats. Volgende week de uitwedstrijd bij VAKO in Vries, waar we weer vol voor de 3 punten zullen gaan.