De Jumbo-Mulder dames van VR1 hebben gisteravond op het eigen sportpark Noord-West ternauwernood gelijk gespeeld tegen concurrent Ter Apel VR1. Hoewel Beilen / Fit Boys het meeste balbezit en de meeste kansen had, leek het er lange tijd op dat Ter Apel er met de punten vandoor zou gaan. Door een late gelijkmaker werd de stand echter weer gelijk getrokken. De Groningers hebben nog 3 punten meer, maar zijn uitgespeeld. Beilen / Fit Boys heeft nog wedstrijden op het programma staan, tegen Sweel VR1 en SVBC VR1. Er zijn minimaal 4 punten nodig om de 2e plaats veilig te stellen.

De langverwachte wedstrijd ging rommelig van start. Door afwezigheid van diverse speelsters was de opstelling iets anders dan normaal en een aantal speelsters waren koud (warm) terug uit Mallorca en dat leek nog in de koppies te zitten. Ter Apel had het initiatief, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Net als in de heenwedstrijd werd snel de diepte gezocht door de bezoekers. Beilen / Fit Boys speelde onrustig en gehaast, maar creëerde ook kansen. Zo kwam de bal via een scherpe counter bij Melany de Vries terecht, die het doel echter mistte. Het dichtste bij een doelpunt was Moniek Brink, haar kopbal belandde echter op de lat en ook toen de bal bleef hangen wist niemand in een groen-geel tenue de bal in het doel te werken. Vervolgens kwam een lange inworp van Ter Apel voor de voeten van één van de aanvallers die de bal tussen de benen van verschillende verdedigers in het doel schoot: 0-1.

In de 2e helft werd er  beter opgebouwd door Beilen / Fit Boys en had het de wedstrijd ook beter onder controle. Ter Apel kwam er ook steeds minder makkelijk door. Om te winnen moet er echter wel gescoord worden en laat dat nou het grootste probleem zijn deze avond. Elise Boelen dacht de gelijkmaker te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De verdiende gelijkmaker kwam er gelukkig alsnog. Een vrije trap van Mariska van Dijken werd bij de 2e paal binnen gelopen door Moniek Brink, tot blijdschap van Beilen / Fit Boys. Erg lang duurde dit feestje niet, want helaas ontstond er vervolgens een vervelend opstootje. Met nog een paar minuten te spelen was de spanning vervolgens om te snijden en dat was niet alleen vanwege de tussenstand. Beilen / Fit Boys kreeg in de resterende minuten nog een paar mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Komende zaterdag speelt Beilen / Fit Boys VR1 thuis tegen Sweel VR1. Aftap: 12.45 uur.

Vrouw van de wedstrijd: Elise Boelen