De Jumbo-Mulder dames van ST Beilen / Fit  Boys VR1 hadden zaterdag geen kind aan ACV VR2. De ploeg uit Assen kon onvoldoende weerstand bieden om het de Beiler dames echt lastig te maken. Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 0-4.

Na de zware midweekse oefenwedstrijd hadden de dames van trainer/coach Edwin de Vries zaterdag weer iets te bewijzen. Hoewel afgelopen woensdag de eerste helft prima voetbal werd gespeeld, was de tweede helft er één om snel te vergeten. Na een geïmproviseerde warming-up achter één van de wedstrijddoelen werd er omstreeks 14.30 uur afgetrapt. Beilen / Fit Boys was al snel de bovenliggende partij, maar had moeite om tot scoren te komen. Een strakke voorzet van Isa Mensing voor het doel langs werd door de Assense defensie in eigen doel gewerkt voor de 0-1. ACV probeerde met lange ballen gevaar te stichten, maar Rianne Zantinge hoefde niet al te veel inspanningen te leveren om haar doel schoon te houden, op één goede redding na. Het was dan ook geheel terecht dat Beilen / Fit Boys via Joanne Nederhoed nog voor rust op 0-2 kwam.

In de tweede helft ging Beilen / Fit Boys op zoek naar meer doelpunten, de tussenstand stond namelijk niet helemaal in verhouding met de krachtsverschillen op het veld. Toch bleek dit nog een lastige opgave. Met een afstandsschot bracht Astrid Snijder de bezoekers nog vrij snel op een 0-3 voorsprong, maar daarna werden de kansen niet afgemaakt. Uiteindelijk werd het nog 0-4, nadat de verdediging van ACV zodanig liep te klungelen dat ze de bal nogmaals in eigen doel werkten.

Volgende week zijn de dames vrij, aangezien tegenstander SVO BDE VR1 geen team op de been kan krijgen. Over 2 weken staat het volgende duel op het programma. Dan speelt VR1 voor de beker tegen het onbekende ST VHK/SVBS’77. Aftrap om 12.45 uur op het eigen Sportpark Noord-West.