ST Beilen / FIT Boys VR2 ging zaterdag op bezoek bij LEO (Loon) VR1. De dames van trainer/leider/coach Sander van der Woud speelden afgelopen maandag nog een hele goede tweede helft tegen Tynaarlo en dus moest deze lijn doorgezet worden. Dit lukte niet bepaald, waardoor er uiteindelijk met 2-1 werd verloren.

Beilen / FIT Boys begon slap aan de wedstrijd en LEO was een stuk scherper. Het duurde dan ook niet lang voordat de 1-0 op het scorebord stond en de Beilenaren achter de feiten aan liepen. LEO maakte het spel en Beilen / FIT Boys kwam eigenlijk niet veel verder dan de 16 van de thuisploeg. Er werden te weinig kansen gecreëerd. Vanuit een corner dacht LEO op 2-0 te komen, maar daarbij werd een overtreding gemaakt op keeper Michèle Veldman. Veldman moest geblesseerd het veld verlaten waarna Rianne Oldenbeuving als keeper verder ging. Uiteindelijk kwam de 2-0 alsnog. Een vrije trap op randje 16 werd onhoudbaar binnen geschoten.

In de tweede helft ging Beilen / FIT Boys op jacht naar de aansluitingstreffer. Het voetbal wat daarbij gehanteerd werd leek op het Engelse kick and rush: veel de lange bal en hopen dat de bal een keer goed viel. Er kwamen kleine kansjes, maar een doelpunt bleef uit. De grootste kans was een corner van Marije de Kruijf, die in één keer binnen leek te vallen, maar via een verdediger op de paal belandde. Vlak voor tijd viel de treffer alsnog. Marije de Kruijf stuurde Moniek Brink diep, die één op één met de keeper geen fout maakte. Beilen / FIT Boys probeerde daarna nog wel iets te forceren, maar de treffer kwam te laat en er was geen tijd om nog een gelijkmaker te produceren.

Wat overbleef was een verliespartij die niet nodig was. De ploeg uit Beilen was dan ook niet tevreden, dat nog geen week na de goede wedstrijd tegen Tynaarlo, zo’n mindere wedstrijd op de mat werd gelegd. Volgende week moeten de dames zich herpakt hebben, als op het eigen sportpark Noord West Achilles 1894 ontvangen wordt.