VR1 heeft de inhaalwedstrijd van HODO VR1 ruim gewonnen. Twee dagen na de zware wedstrijd tegen Musselkanaal werd er geen fout gemaakt tegen de dames uit Hollandscheveld. Na een 2-0 ruststand, werd het uiteindelijk 5-1.

De euforie na de wedstrijd van afgelopen zaterdag was nog duidelijk aanwezig op het sportpark. De sfeer was tijdens de warming up zeer ontspannen, waardoor het gevaar van onderschatting op de loer lag.  Hier werd dan ook nadrukkelijk voor gewaarschuwd. De dames gingen vervolgens redelijk goed van start. Er werd gecombineerd en in de loop van de 1e helft werd de 1-0 gescoord uit een soepel lopende aanval. Hoewel ook de 2-0 nog werd gescoord, werd het daarna allemaal wel wat slordiger. HODO probeerde hier gretig gebruik van te maken, maar op één of twee momenten na werd het niet echt gevaarlijk voor het doel van Martina Boer.

De tweede helft werd er weer wat scherper gespeeld, er werd goed vooruit druk gezet en ballen werden vroegtijdig onderschept. Dit leverde meerdere kansen op en ook doelpunten. Via Melany de Vries, Sanne Kiers en (net als afgelopen zaterdag) Astrid Snijder werd de score vervolgens uitgebouwd naar 5-0. De pijp raakte daarna langzaam leeg, waardoor de wedstrijd een beetje dood bloedde. HODO wist vervolgens nog een eretreffer te maken, nadat hun snelle nummer 12 de complete verdediging te snel af was en ook Martina Boer kansloos achter liet.

Komende zaterdag gaan de dames proberen hun goede reeks een vervolg te geven tegen NWVV/Titan. Deze ploeg bezet momenteel de 11e plek in de competitie met 8 punten uit 19 duels. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op sportpark TITAN te Nieuw-Weerdinge.

Vrouw van de wedstrijd: Melany de Vries.