Gestoken in nieuwe tenues is ST Beilen/ FIT Boys VR1 met een valse start begonnen aan de tweede seizoenshelft. Tegenstander in de beker was koploper in de 4e klasse B, Olympia ’28 VR1. Deze tegenstander was nog ongeslagen, slechts één gelijkspel. VR1 doet daar met 1 verliespartij niet veel voor onder, dus het beloofde een mooie bekerkraker te worden. Dit heeft uiteindelijk echter slechts 45 minuten geduurd.

Beilen / FIT Boys begon nog vrij goed aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten werd vanuit een corner op doel gekopt. Een vrij zeker doelpunt werd met de handen voor een veldspeelster van de lijn gehaald: geel en een penalty. Isa Mensing benutte de penalty waardoor de thuisploeg een droomstart beleefde. Daar bleef het echter ook bij. Het niveau zakte wat in en het waren met name de bezoekers die dreigend waren, zonder daarbij uitgespeelde kansen te creëren. Johan Boer had zijn scoutingwerk goed gedaan en had VR1 gewezen op het gevaar uit vrije trappen. Mochten de dames het niet hebben geloofd, Olympia demonstreerde dit zaterdagmiddag live in Beilen door van behoorlijke afstand een vrije trap over Rianne Zantinge in het doel te schieten.

Met een 1-1 ruststand was er op zich nog niet zoveel aan de hand, hoewel de Beilenaren in de tweede helft wel uit een ander vaatje moesten gaan tappen en het eigen spel moeten gaan spelen. Iets wat het bijna de hele eerste helft niet deed. De tweede helft werd er uiteindelijk één om snel te vergeten, het (al niet al te hoge) niveau van de eerste helft werd vanaf de eerste minuut niet meer benaderd. Binnen enkele minuten keek de ploeg tegen een 1-3 achterstand aan.

Trainer / coach Edwin de Vries koos er vervolgens voor om alles of niets te spelen, achterin 1-op-1. Dit hielp niet. De ploeg was machteloos en kreeg de bal slechts sporadisch bij de aanvallers. Olympia was wél scherp en sneed diverse malen door de defensie. Rianne Zantinge probeerde met vlieg en kunstwerk zoveel mogelijk ballen uit het doel te houden, maar kon ook niet voorkomen de bezoekers uiteindelijk naar 1-7 uitliepen. Zelfs het scorebord vond het te dramatisch om aan te zien, nog voor het laatste fluitsignaal ging deze uit.

Wat een mooi begin moest worden voor de tweede seizoenshelft, is uitgelopen op een grote teleurstelling. Zaak voor de ploeg om dit als een incident te zien en het niet mee te nemen naar de competitie. Daar staat de ploeg er namelijk nog altijd goed op en heeft het nog alle kans om mee te strijden om het kampioenschap. Daarvoor zal het komende zaterdag scherp aan de aftrap moeten verschijnen, op bezoek bij Weiteveense Boys VR1.